Een veelgestelde vraag in de modewereld is: hoe omschrijf jij jouw eigen stijl? Je persoonlijke stijl ontwikkelen is nog niet zo makkelijk als het klinkt. Een eigen stijl hebben hoeft ook helemaal niet te betekenen dat je er iedere dag ongeveer hetzelfde uitziet. Als het elke dag maar weer bij jou past. Blijf je dat moeilijk vinden? Wij helpen je een handje op weg.

1. Begin met het bestuderen van jezelf

De juiste look voor jou begint bij het begrijpen van je lichaam. Wat zijn jouw sterke kanten, wat zijn jou minder sterke kanten? Ben je bijvoorbeeld heel blij met je benen en minder met je bovenlichaam? Of zijn je bovenarmen je onzekere punt? Begin daarbij en kies dan voor items die goed bij jouw bodyshape passen. Kijk daarnaast ook naar je huidskleur. Heb je bijvoorbeeld een hele lichte huid, dan zijn bepaalde geeltinten vaak niet heel flateus. Heb je bijvoorbeeld rood haar, dan doen groentinten het weer heel goed. Vind je dit moeilijk? Maak dan eens een afspraak met een stylist. Deze mensen zijn heel goed in wat ze doen en kunnen jou al met één sessie een heel eind op weg helpen.

2. Focus niet te veel op de stijl van anderen

Ontwikkel een look voor de komende jaren die goed bij jou past, in plaats van je te kleden zoals je ziet bij bijvoorbeeld influencers. Wellicht past de look die zij rocken heel goed bij jou, maar zie het dan alsnog enkel als inspiratie in plaats van dat jij deze look gaat kopiëren. Probeer er daarom dan ook altijd iets van jou persoonlijk in te gooien. Is een sjaaltje helemaal jou ding of juist grote oorbellen? Maak hier dan jou statement piece van.

stijl-ontwikkelen-femfem

3. Focus niet te veel op trends maar investeer in de juiste basics

Trends zijn heel tof maar in deze snelle modewereld vaak na een aantal weken al weer vervangen door een andere. Dat gaat vaak zo snel dat het niet bij te houden is. Investeer in plaats daarvan in items die voor jou goed voelen. Werken met een kledingrek helpt hiervoor heel goed: zet een leeg kledingrek in je kamer en hang daar gedurende een maand lang de items aan die je het vaakst draagt op. Ga daarna investeren in soortgelijke items. Kies dan altijd voor kwaliteit. De key items van jouw collectie kunnen maar beter mooi zijn, deze draag je ten slotte nogal vaak. Vul deze daarna aan met trends die je leuk vindt. Zo is de bandeau trend die nu heerst heel makkelijk toe te voegen aan vrijwel iedere stijl: de bandeauband fleurt je outfit op een eenvoudige manier op, geeft het persoonlijkheid en hij is niet duur. Winning.

4. Hou rekening met je dagelijkse bezigheden

Zit jij bijvoorbeeld de hele dag op kantoor? Dan kun je prima die hoge hakken dragen. Ben jij daarentegen nogal veel op pad? Kies dan voor een schoen die comfortabel zit. Er is niets dat meer afdoet aan een goede outfit dan jij die je er niet goed in voelt. Kies items die lekker zitten en waarin jij vol zelfvertrouwen de dag door kan komen. Trek dus ook dat korte rokje niet aan wanneer je weet dat je hele dag door in de weer bent: ga dan liever voor een loose fit pants met een vrouwelijkere top. Zolang jij je goed voelt in een outfit, straal je dat ook uit.

Is roze jouw ding? Wij selecteerden lekker veel roze musthaves.