Elke dag zon, een overvloed aan Aperol Spritz en iedere avond pizza of pasta: het leven in Italië klinkt ons als muziek in de oren. Een enkeltje naar Italië boeken om daar van het leven te genieten? Daar krijg je nu ook nog eens €15.000 voor. En nee, we maken geen grapje.

eiland Sardinië
Bron: Pexels

Leegloop van Sardinië

Je kan het je bijna niet voorstellen, maar het prachtige eiland Sardinië kampt met leegloop van dorpen. Blijkbaar trekken steeds meer inwoners van Sardinië naar andere gemeentes en wordt de stad steeds stiller. Om te voorkopen dat Sardinië nóg verder leegloopt, heeft de gemeente iets bedacht. Mensen die er een huis kopen krijgen namelijk €15.000 – en dat vinden wij behoorlijk veel geld.

Niet zomaar

Om meer inwoners naar Sardinië te lokken, heeft de gemeente 45 miljoen euro gereserveerd. Wil je hier een deel van ontvangen, dan moet je echter wel aan een aantal regeltjes voldoen. Zo moet de gemeente waar je een huis gaat kopen maximaal 3000 inwoners hebben. Heb je in dit dorp een huis gekocht, dan moet je er binnen achttien maanden naartoe verhuizen.

Ook is deze actie niet unlimited. Het geldbedrag dat de gemeente uitdeelt is te verdelen over 3000 mensen en ook loopt de actie maar tot 2024. Toch is het verder behoorlijk simpel, je krijgt €15.000 als een subsidie om het huis op Sardinië mee aan te schaffen of te renoveren. Ehhh, wij gaan meteen even op Funda loeren…