Wat hebben vakantie en honden gemeen? Juist ja, ze zijn allebei leuk en nog belangrijker: ze maken je gelukkiger dan al het andere op de wereld. Wat als we je nu vertellen dat er een eiland bestaat waar je met geredde hondjes kunt spelen en knuffelen. Sound like heaven, right?! 

Schermafbeelding 2018-10-23 om 14.38.07

Potcake Place

Dit paradijs kun je terug vinden op het prachtige eiland Providenciales, de Turks- en Caicoseilanden. Het is een sensationele plek die des te magischer wordt gemaakt door Potcake Place, een hondenopvangcentrum dat vrijwilligers zoekt om langs te komen en een potter-puppy op te halen om het eiland mee te verkennen. Potcake is de naam die wordt gegeven aan deze honden omdat de lokale bevolking de aangekoekte resten van de ”kookpot” aan de beestjes gaf. Als generaties zijn verstreken, zijn Potcakes geëvolueerd tot een ras dat extreem slim, loyaal en liefdevol is.

 Zwerfhonden

Er zijn honderden zwerfhonden op het eiland en ze worden vaak met hele grotje nestjes in het wild geboren. Potcake Place wordt volledig bemand door vrijwilligers met als doel het aantal dakloze Potcakes te verminderen. Klinkt als een mooi initiatief.

Wil je meer informatie over wat deze organisatie doet? Klik dan hier!