Een retourtje Ibiza of Bali is leuk, maar hoe amazing is het om een bezoek te brengen aan het mooiste eiland op aarde? Het Filipijnse eiland Palawan heeft al meerdere malen de prijs gewonnen van ‘het mooiste eiland ter wereld’ en won in 2020 zelfs de ‘Travel + Leisure’s World’s Best Awards’ met maar liefst 94,83/100 punten. Genoeg redenen om alle highlights van deze plek eens te bespreken.

Het mooiste eiland op aarde

Een helderblauwe zee, hagelwitte stranden en adembenemende natuur: het zijn een aantal key items die Palawan bezit. Bij dit eiland bevindt zich de ondergrondse rivier Puerto Princessa, welke eerder werd uitgeroepen tot één van ’s werelds beste natuurwonderen. Eerst zien, dan geloven? Bekijk in onderstaande video het stunning eiland Palawan:

To do’s op het eiland

Er zijn ontzettend veel mooie strandjes op Palawan te vinden. Zo heb je het verstopte strand El Nido waar je sowieso een kijkje moet gaan nemen. Ook kun je op dit eiland prachtig snorkelen. Het koraal is adembenemend – en dan hebben we het nog niet eens gehad over de vissen en andere zeedieren die je er kunt spotten.

Wij schrijven een bezoek aan dit eiland in ieder geval op onze bucket list! Jij ook?

Lees ook: 6x waarom op vakantie in een Volkswagen busje op jouw bucketlist moet