We poetsen onze tanden elke dag, de één gebruikt een elektrische tandenborstel en de ander een handtandenborstel. Dat tandenpoetsen goed is (en nodig!) weten we allemaal wel. Belangrijk: Is elektrisch tandenpoetsen beter dan met een handtandenborstel?

Elektrische tandenborstel vs handtandenborstel?

Long story short: Ja, je tanden poetsen met een elektrische tandenborstel is beter. Een elektrische tandenborstel zorgt ervoor dat je tanden schoner worden. Doordat de tandenborstel (vaak) kleiner is kun je ook moeilijke plekjes bereiken. Tandplak verwijderen? Gebeurt ook makkelijker met een elektrische tandenborstel. Door dat de elektrische tandenborstel snellere en verschillende bewegingen maakt zal het gebit schoner worden. En dat is precies wat je wilt.

Nadelen

Sommig mensen vinden het geluid niet fijn van een elektrische tandenborstel. Daar kunnen we ons iets bij voorstellen. Als je net wakker bent is het geluid van een elektrische tandenborstel niet heel fijn, maar dat moet je dan maar voor lief nemen. Het enige nadeel van een elektrische tandenborstel is de prijs. Een elektrische tandenborstel is duurder dan een handtandenborstel. Toch wordt het niet voor niets aangeraden en kun je dus beter kiezen voor een kwaliteit, het is tenslotte een goede investering die je maakt. Daarbij is een elektrische tandenborstel vele malen goedkoper dan meerdere bezoekjes aan de mondhygiënist. 😉

Nog zo’n belangrijke vraag: Moet je nou vóór of na het ontbijt je tanden poetsen?