We weten inmiddels allemaal wel dat de energieprijzen hoger dan ooit zijn. We betalen ons blauw aan gas én dus zetten we de kachel liever niet (te hoog) aan, want dat heeft gevolgen voor de rekening die je aan het einde van de maand zal moeten betalen. Allemaal leuk en aardig, maar kou lijden is natuurlijk geen pretje. Maarre, een elektrische deken kan uitkomst bieden.

Wat is een elektrische deken?

Het kan natuurlijk zijn dat je hier nog nooit van gehoord hebt. In dat geval praten wij je even bij. Je kunt namelijk elektrische dekens kopen die je warm houden in bed of op de bank. Dit zijn dekens met draden die opwarmen (in verschillende standen) zodra je de stekker in het stopcontact doet. Hierdoor krijg je net dat extra beetje warmte, waardoor je sneller warm wordt én het langer warm blijft houden.

Zoveel bespaar je met een elektrische deken

Een dikke trui of een dun dekentje is dus in december waarschijnlijk niet warm genoeg meer. Daar komt de elektrische deken bij kijken. Het gebruik van stroom is ook een stukje duurder geworden, maar nog steeds goedkoper dan gas. Met de huidige stroomprijzen kost een elektrische deken je zo’n 5 cent per uur. Als je dus een avondje van vier á vijf uur doorbrengt op de bank, kost dit je dus maximaal 25 cent.

Dit is een stuk goedkoper dan gas. Gemiddeld gezien verbruikt een huishouden namelijk zo’n vijf kuub gas per dag. Zo’n kuub gas kost op dit moment maar liefst €3,77. En dat dus keer vijf op een dag! Dit is natuurlijk niet alleen om je woonkamer te verwarmen in de avond en dus is de rekensom niet helemaal eerlijk. Toch kun je je wel voorstellen dat een avondje met een elektrische deken een stuk goedkoper uitvalt dan een kachel die aanstaat. Je bespaart dus door de kachel uit te zetten en je elektrische deken aan te zetten.

Lees ook: 6 tips om je huis warm te houden zonder een té hoge energierekening