Emma Wortelboer, die bekendstaat als presentatrice bij BNNVARA, heeft haar volgers laatst een inkijkje gegeven in haar portemonnee. Zonder enige genade (zoals we ook van Emma gewend zijn) deelde ze haar salaris bij de publiekelijke omroep. Heel het internet was verbaasd om haar woorden.

emma wortelboer salaris
Bron: @emmawortelboer

Emma Wortelboer

Je hebt haar niet kunnen missen: de 26-jarige Emma Wortelboer is niet meer weg te denken uit de mediawereld. In 2015 werd zij toegelaten op de BNN University, waar haar carrière in de media begon. Je kunt haar herkennen als verslaggever voor het programma Spuiten en Slikken of misschien van toen ze voor het Eurovisie Songfestival namens Nederland de jurypunten bekendmaakte. Wat er eh… heel hysterisch aan toe ging. Momenteel presenteert ze voor BNNVARA het YouTube-kanaal Emma’s Peepshow waarop zij wekelijks een onderwerp bespreekt rond het thema seksualiteit, liefde en het menselijk lichaam.

Onlangs maakte Emma bij het Gouden Televizier-Ring bekend zwanger te zijn van een baby. Om dit nieuws te delen, trok ze een speciale outfit aan waarin haar babybuik goed zichtbaar was. Emma heeft laten weten dat ze zich “supergoed” voelt en “heel gelukkig” en “blij” is met haar zwangerschap. De babydaddy? Iedereen speculeerde dat het regisseur Tomer Azulay was, waarmee ze een tijdje een relatie had, maar dat blijkt niet zo te zijn. “Er stond nu overal dat ik het kindje krijg met Tomer, maar dat is niet zo. Hij is mijn ex, ik heb inmiddels een nieuwe vriend, Lars”, verduidelijkte Emma.

Het exacte moment waarop de baby wordt geboren, heeft Emma nog niet bekend gemaakt. We weten in ieder geval dat de kersverse baby een heerlijk leventje zal leiden. Emma en babydaddy Lars hebben namelijk een nieuwe woning gekocht in Amsterdam én gezien het salaris van Emma, zal het kindje geen financiële problemen kennen.

Salaris Emma Wortelboer

Want wat Emma bij BNNVARA verdient, daar maakt ze geen geheim van. Emma staat nu al een tijdje onder contract bij BNNVARA en toen zij in 2021 haar contract verlengde, onthulde Emma Wortelboer haar nieuwe salaris. Het salaris van Emma Wortelboer bedraagt ongeveer €70.000 bruto per jaar én dat werd gevierd met een glaasje champagne.

Het is wel duidelijk dat Emma’s inkomsten zijn gestegen sinds deze contractverlenging. Een paar jaar terug verdiende ze namelijk nog ‘maar’ 63.600 euro per jaar. Toen zei ze in een interview dat het in Nederland vreemd is dat mensen niet graag praten over hun salaris, terwijl ze denkt dat het helemaal niets uitmaakt.

salaris emma wortelboer
Bron: @emmawortelboer