Ben je al eeuwig single en gebruik je alleen woorden op Whatsapp zonder er een leuke emoji aan toe te voegen? Dan is dat misschien de reden van alle ellende. Uit een online dating survey van match.com blijkt dat mensen die meer emoticon gebruiken in tekstberichten, een meer actief seksleven hebben.

Schermafbeelding 2018-12-14 om 10.31.08

Say cheese

In Amerika houdt match.com jaarlijks een survey onder singles. In totaal vulden 5.675 singles de survey in. “Het bleek dat 54% van de emoji-gebruikers in 2014 seks heeft gehad, tegenover 31% van de singles die geen emoji gebruiken”, vertelt Helen Fisher, biologisch antropoloog aan de Rutgers University, aan TIME. Verder bleek dat de hoeveelheid seks toenam, naarmate de ondervraagden meer emoji gebruikten.

Veelvoudig gebruik van emoticons heeft trouwens niet alleen invloed op je seksleven. “Mensen die veel emojis gebruiken, gaan vaker op date en hebben twee keer zoveel kans om te trouwen. 62% van de vrijgezelle emoji-gebruikers wil trouwen, terwijl dat slechts 30% is van de mensen die geen emoticons gebruikt. Aldus onderzoeker Helen Fisher.

Kortom: blijf dus maar vooral lekker veel emoji’s sturen!

Lees ook: wanneer mannen je na seks het huis proberen uit te werken