Heb jullie altijd uren lang een discussie over welke film jullie gaan kijken? Stop daar dan vanaf nu mee want uit onderzoek is gebleken dat samen horrorfilms kijken goed voor je relatie is. Als we bang zijn maken onze hersenen het hormoon ‘dopamine’ aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je goed gaat voelen. Kruip dus samen met je lief onder een dekentje en geniet van deze enge horrorfilms.

raw

México Bárbaro

De film México Bárbaro bestaat uit 8 korte verhalen elk van een andere regisseur. Het zijn beklijvende verhalen die verweven zijn met de structuur van de cultuur van een land, waardoor een bloemlezing ontstaat die net zo eigentijds is als traditioneel en even belangrijk als gruwelijk.

Raw

Justine is een briljante student en ze treedt in de voetsporen van haar ouders en oudere zus Alecia wanneer ze begint aan de opleiding tot dierenarts. Haar zus studeert al voor een jaar en heeft haar plek veroverd. Justine moet als eerstejaars student nog worden ingewijd in het studentenleven. Als ze gedwongen wordt om vlees te eten tijdens de ontgroening begint ze ontoombare trek te krijgen in rauw vlees. Dit verandert haar dagelijkse menu, maar het heeft ook invloed op haar relatie met haar zus…

Teeth

De verlegen leerlinge Dawn (Jess Weixler) probeert haar seksualiteit zo goed mogelijk te onderdrukken.  Haar geloof wordt alleen ernstig belemmerd door haar stiefbroer Brad (John Hensley). Hij probeert iedere keer opnieuw ongewilde acties te provoceren. Wanneer ze slachtoffer wordt van een verkrachting, merkt Dawn plotseling  Als zij dan het slachtoffer van een verkrachting wordt, bemerkt Dawn plotseling een abnormaliteit in haar eigen lichaam: ze blijkt namelijk tanden in haar vagina te bezitten.

The Void

Wanneer politieagent Daniel Carter op een verlaten weg in een woestijn terecht is gekomen, komt hij een mysterieus persoon tegen. Het gaat om een jongeman die nat is van het bloed. Daarnaast loopt hij ook nog is mank. Daniel besluit om hem naar een afgelegen ziekenhuis te brengen in de omgeving. Na een tijdje doet Daniel de ontdekking dat de patiënten en het personeel van het ziekenhuis langzaamaan transformeren in iets onmenselijks. Daniel besluit om enkele overledenen veilig uit het ziekenhuis te gidsen en de nachtmerrie te beëindigen voordat het te laat is.

Jeruzalem

Twee Amerikaanse meiden zijn op vakantie en vrijgezellen een mysterieuze en knappe antropologiestudent op een reis naar Jeruzalem. Wanneer het trio terechtkomt in een bijbelse apocalyps neemt de trip een wending. Gevangen tussen de oude muren van de heilige stad, moeten de drie reizigers lang genoeg overleven om een uitweg te vinden uit de helse gebeurtenissen die zich voordoen.

Piranha

Het dopje rondom Lake Victoria stijgt enorm in populatie. Het is in rap tempo van 5.000 naar 50.000 mensen gegaan. Dit komt omdat ze allemaal een wild weekend willen beleven. Het ‘4th of July’ feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners. Een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot.

Welke film ga jij binnenkort kijken met je lover?

Waarom Temptation Island kijken goed is voor je relatie.