Breng jij dagelijks ook aardig wat uurtjes door in in een trein/tram/bus? Ah, dan ben jij absoluut niet onbekend met de ergernissen die daar uit voortkomen. Zoals bewust kiezen om in een stilte coupé te zitten en dan net naast een stel die hun volledige dag met elkaar bespreken. Afijn, ergernissen in het openbaar vervoer: je kent ze als geen ander.

tele2 virtual reality FEM FEM

De ergernissen

  1. Sommige mensen zijn zó gehecht aan hun tas dat het een eigen stoel verdient. En dus moet jij maar lekker blijven staan.
  2. Maar stiekem doe je het ook wel eens en zodra iemand vraagt of ze mogen zitten, krijgen ze er een dodelijke blik voor terug.
  3. Treinen die aangeven WIFI te hebben. Jij blij want je bent net door je databundel heen en wil gewoon je favoriete serie kunnen kijken. Maar dan blijkt dat de WIFI uit een wel héél oud tijdperk komt. Lees: je kan dus helemaal níks kijken.
  4. Als je last hebt van misofonie en er iemand naast je is gaan zitten met een papieren tasje van Smullers gevuld met friet en een burger.
  5. Of je bent bij jouw halte maar diegene naast je is in slaap gevallen. Tikje op de schouder genoeg om ze wakker te maken?
  6. Vertraging want het heeft vannacht een heel klein beetje gewaaid waardoor er ergens een blaadje uit een boom op het spoor ligt.
  7. Schreeuwende kinderen. Ja sorry, iemand moet het zeggen.
  8. Je íets te laat de deur uit bent gegaan dus je moet sprinten om de trein te halen en de deur sluit voor je neus.
  9. Of je moet rennen voor de bus, de buschauffeur heeft je gezien, en rijdt alsnog door.
  10. Iedereen die het nodig vindt om de trein/bus/tram in te stappen zonder anderen er eerst uit te laten. Hóezo?

Kortom, het is natuurlijk hartstikke fijn dat we voldoende openbaar vervoer mogelijkheden hebben om rond te komen in Nederland maar gut, wat kan het soms ontiegelijk vervelend zijn. Afijn, voor (bijna) alles is altijd wel een oplossing en wij hebben the perfect solution om al die ergernissen van het openbaar vervoer te verminderen.

De oplossing

Ooit gedacht over een virtual reality bril om het reizen leuker te maken? Volledig in stijl want één van de meest toonaangevende couturiers van Nederland, Jan Taminiau, is the man die er voor zorgt dat jij kan #streammetstijl. Geen lelijke bril, niks. Nee, gewoon een fashionable VR-bril in samenwerking met Tele2. En met Tele2 heb je unlimited data en kan je onbeperkt virtual reality streamen (amen). Maakt zo’n suffe treinreis net iets leuker, hè.

En mocht je denken dat je hierbij jezelf afzondert van de rest van de wereld, wederom is het antwoord: nope. Je blijft interactief met je omgeving juist door het design van Jan die met zijn ontwerp toekomstige wearable VR-modellen wil inspireren. “Technologie maakt de wereld in veel opzichten mooier, maar in een wereld waarin we ons steeds meer isoleren met ons beeldscherm lijken we allemaal individualistischer. Ik gebruik technologie om mij te inspireren, maar ik wil met dit ontwerp reflectieve interactie stimuleren,” aldus Jan.

Hoe het werkt is makkelijk: je plaatst jouw eigen smartphone in de VR-bril. In de voorzijde van de bril is een 7 inch HD-scherm verwerkt waar sprekende ogen ‘contact maken’ met iedereen in de omgeving.

De onthulling van deze bril, met 16 limited editions in verschillende kleuren, vond plaats tijdens een surrealistische 360° show met Holland’s Next Top Models Loiza Lamers en Montell van Leijen (HNTM).

Kortom, reizen én streamen met stijl.  En om dit allemaal nóg leuker te maken: via de site van Tele2 kan je mee doen aan de winactie en zou je zo maar eens het ontwerp van Jan Taminiau binnenkort in je eigen handen hebben. Wedden dat je straks vertragingen helemaal niet zo erg gaat vinden?