Je kent het wel: de Nederlandse zomers. Je kledingkast inrichten op het wisselvallige weer is nogal een uitdaging. Jurkjes zijn natuurlijk niet te missen, maar op een koele avond of een meer regenachtige dag wil je ook voorbereid zijn. Wat zijn nou echt de essentials voor een typische Nederlandse zomer?

Lange rok

Wil je formeel, maar ook stylish voor de dag komen? Een lange rok is geschikt voor veel verschillende temperaturen. De lange stof houdt de warmte vast en je verbrandt minder snel: perfect voor meiden met een lichte en gevoelige huid. Met een dun topje is het perfect voor een warme dag, zeker als je je comfortabeler voelt dan in een kort rokje. Wordt het kouder? Hup, een blazer erover en je bent klaar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door lizzi (@sushirollangel)

Broek met split

De modetrend van deze zomer is de broek met split. Het geeft een sexy look, maar is ook klassiek. Ook is het multifunctioneel op een warme dag: blote enkels geven meer verkoeling dan je denkt. Sommige varianten kun je zelfs openritsen als je het warm hebt, om ze vervolgens weer dicht te ritsen. Een must have dus!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kasia W. (@mypointmystyle)

Grote hoed

De hoed heeft in 2022 een heuse comeback gemaakt. Het wordt ook wel als een statement gezien en je valt er (op een positieve manier) echt mee op. Naast de looks beschermt de hoed ook tegen de zon en met een lichte bui ook tegen regen. En, in elke smaak is wel een bepaalde hoed te vinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hoed (@hoed_amsterdam)

Blazer

Casual maar ook chique, dat is de definitie van een blazer. Vooral de oversized blazers maken dit jaar hun intrede. Tijdens een grauwe dag is het een perfecte jas, en een statement item waarmee je je look echt afmaakt. Zoek wel een rustige kleur uit, dan past het bij alle soorten broeken en topjes.

Lees ook: Drie fashionable Insta-influencers met een maatje meer