De ene dag heb je meer zin om tussen de lakens te duiken dan de andere dag: dit heeft meerdere redenen. Zo kan je cyclus veel met je libido doen. Ook mentale gezondheid, speelt daarin een belangrijke rol. Maar wist je dat eten ook je libido kan laten dalen, maar ook stijgen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de invloed van eten op je libido.

Eten libido verhogen verlagen voedingstoffen
Bron: Friends with Benefits

Dit moet je eten voor een hoger libido

1. Oesters

Het bekende fenomeen: oesters. Een ware klassieker onder de lustopwekkende voedingsmiddelen. Oesters bevatten zink, dat nodig is voor de productie van prolactine bij ons vrouwen. Dit heeft, als eindresultaat, positief effect op het ervaren van verlangen naar een avontuurtje.

2. Avocado

Op een gezonde manier je lustgevoelens verhogen? Dat doe je met een avocado. Zo wordt er meer bloed naar intieme delen van je lichaam gevoerd en ontstaat dus een verhoogd libido. Het is lekker en dus ook nog eens handig voor een mooi resultaat in de slaapkamer. Oelala!

3. Watermeloen

Watermeloen: dit overheerlijk zomerfruit zit vol aminozuren, citrulline en arginine die de productie van stikstofmonoxide bevorderen. Het resultaat: je bloedvaten ontspannen en lustgevoelens stijgen.

4. Saffraan

Dé specerij die je vanaf nu overal bij gaat voegen: saffraan, ook wel het rode goud. Het stimuleert de erogene zones en verbetert de vochtigheid.

Libido verlagende voedingsstoffen

Zoals hierboven genoemd, zijn er voedingsstoffen die je libido kunnen verhogen, maar dat betekent uiteraard dat er ook voedingsstoffen zijn die het kunnen verlagen. Het is belangrijk dat je dit ook weet, mocht je écht willen werken aan je drive. Slecht nieuws: je zult een hoop dingen uit je leven moeten wegstrepen…

1. Frituur

Het is sowieso niet gezond, maar het blijkt ook niet goed te zijn voor je libido. Die bittergarnituur op het terras in het weekend, kun je dus beter even overslaan…

2. Zuivelproducten

Producten als melk en kaas kunnen synthetische hormonen bevatten die de oestrogeen- en testosteronregulatie in de war schoppen. Misschien een optie om deels (of het liefst helemaal) plantaardig te gaan eten? Je lustgevoelens zullen daar zeker van gaan stijgen!

3. Suiker

Uit een onderzoek gepubliceerd op de National Library of Medicine blijkt dat suiker de testosteronniveaus gemiddeld zo’n 25% laten dalen. Mannen zouden dit zoetstof dus eigenlijk zo meer mogelijk moeten vermijden…

4. Alcohol

Maar de échte boosdoener is toch echt alcohol. Dit favorietje blijkt ook niet al te goed te zijn. Te vaak en veel alcohol drinken zorgt voor een afname in verlangen naar een avontuurtje en een verminderde gevoeligheid…