Ruige natuur, beeldschone stranden, een fijne cultuur en heerlijk weer? Dan denk je nu waarschijnlijk aan een hele verre mooie tropische bestemming, toch? Dat hoeft dus helemaal niet. Je vindt een Hawaii-bestemming namelijk ook gewoon in Europa. Dít is de place to be voor iedereen die op zoek is naar een tropische vakantiebestemming, maar niet zolang in het vliegtuig wil zitten.

bestemming Madeira
Bron: Pexels

Hét Hawaii van Europa

Dit prachtige eiland, dat de naam Madeira heeft, ligt op een kleine vier uur vliegen van ons kikkerlandje. Het ligt ten noorden van de Canarische eilanden, dé vakantie-eilanden waar veel toeristen vaker naar toe gaan. Echter is Madeira geen Spaans grondgebied, zoals de Canarische eilanden, maar Portugees grondgebied. Het is een ontzettend veelzijdig eiland met prachtige natuur in alle soorten die je je maar kunt bedenken. Van jungles, tot bergen, mooie stranden én prachtige flora en fauna.

Qua temperatuur is het hier dankzij het subtropische klimaat lekker aangenaam. Hoewel het nooit mega koud wordt, wordt het ook niet heel heet. Het is hierdoor eigenlijk altijd prima vertoeven. Wel kan het hier en daar wat meer regenen, maar dat hoort er nu eenmaal bij in de tropische gebieden. Dat zorgt er dan wel weer voor dat het eiland lekker groen is, wat ook wel zo zijn charmes heeft. De beste reistijd? In juli! Ideaal als een zomervakantie dus.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door REISJUNK (@reisjunk)

Wat kun je doen op Madeira?

Maarre, wat valt er allemaal te ontdekken op dit fijne eilandje? Dat gaan wij je natuurlijk vertellen! Sowieso kun je hier heerlijk rond rijden in een auto, waardoor je al meteen intens kunt genieten van alles wat er te zien is. We raden je dan ook zeker aan om een auto te huren en het eiland rond te touren. Op het eiland geniet je in het binnenland dan van prachtige watervallen langs de weg en geweldige berglandschappen.

Toch kunnen we je zeker niet genoeg benadrukken om ook naar de kust te reizen, want ook daar is het prachtig. Er zijn geweldige stranden te vinden waar je zelfs een golfje zou kunnen pakken met een surfboard als je dat leuk vindt. Verder moet je ook zeker de zee op, want daar spot je prachtige wildlife zoals schildpadden en dolfijnen. Hoe dan ook streep je heel wat bucketlist puntjes af wanneer je hier het vliegtuig uitstapt. Dit eiland moet je minstens één keer in je leven bezocht hebben!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Isa Luna (@isaluna)