Een festival meepakken doen we bijna allemaal wel. Echter willen we steeds meer op zoek naar verschillende festivals, ook op verschillende plekken. Met deze Europese Festivals kan jij perfect een feestje koppelen aan een (mini) vakantie. Zo kun je na het feesten ook nog even lekker ontspannen.

Europese Festivals 2019

Al met al wordt jouw vakantie wordt een stuk leuker met een bezoekje aan deze Europese festivals. Welke spreekt jou het meest aan?

Melt Festival – Duitsland

Melt Festival bestaat al 20 jaar en is een samenkomst van elektronische muziek, pop en hiphop. Het festival vindt plaats op het Ferropolis terrein in Gräfenhainichen, een industrieel terrein dat omringd wordt door het Gremminmeer. Gedurende dit driedaagse festival kan jij overdag heerlijk genieten aan het meer en ’s avonds wordt dit omgetoverd tot een uniek festival. Visuele installaties zorgen ervoor dat dit festival een lichtshow geeft die je niet zal vergeten. Mocht je nog energie over hebben, dan kan tot in de late uurtjes nog even doorgaan. Je zal in ieder geval drie dagen volle bak gaan genieten.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Melt Festival (@meltfestival) op

Het festival vindt plaats op 19 t/m 21 juli. Er zijn nog tickets voor Melt Festival beschikbaar, zowel single als weekender tickets inclusief camping. Iets voor jou?

Neversea Festival – Roemenië

Dit bijzondere muziekfestival wordt gehouden in Constanta, een stad aan de Roemeense kust. Op het festival wordt voornamelijk elektronische- en popmuziek gedraaid die verspreid zijn over verschillende stages. De stranden van Roemenië worden omgetoverd tot een enorm festivalterrein waar je naast de muziek ook kunt genieten van hapjes, drankjes en natuurlijk de zonsondergang over de zee.

Dit festival is een uitgelezen kans om er een top vakantie van te maken. Neversea vindt dit jaar plaats in het weekend van 4 tot en met 7 juli. Je hebt dus nog even om je tickets voor Neversea 2019 te halen en natuurlijk om een leuke outfit te scoren.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Neversea Festival (@neverseafestival) op

Als je ooit nog naar het oosten van Europa wilt gaan, dan is dit wellicht de uitgelezen kans om hier een leuke trip van te maken.

DGTL Festival – Barcelona, Spanje

De naam DGTL Festival komt je wellicht wel bekend voor, en dat is ook niet zo gek. Dit populaire festival komt namelijk ook elk jaar naar Nederland. Maar, waarom zou je het festival in Amsterdam bezoeken als je ook gewoon naar Barcelona kan gaan? Duurzaamheid speelt een enorme rol bij dit populaire festival. DGTL heeft al grote sprongen gemaakt om hun missie – het eerste zero-waste, circulaire festival te worden in 2020 – te volbrengen. Eerder kwam DGTL al met duurzame implementaties zoals vegetarische catering, het verbannen van wegwerpbekers en zelfs het recyclen van urine.

Als je dan toch in Barcelona bent zijn er naast de geweldige stad zelf nog genoeg activiteiten die je kunt ondernemen rondom te stad. Indien je al bekend bent met dit festival dan hoor jij bij het DGTL Festival in Barcelona helemaal thuis! Het evenement wordt gehouden op 23 en 24 augustus, dus je kan er nog even over nadenken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door DGTL (@dgtlfestival) op

Ook voor DGTL Barcelona zijn nog tickets over. Net als in Nederland gaat het erg hard, dus twijfel niet te lang om te boeken. DGTL maakt het rijtje van Europese festivals helemaal compleet.