Het is nog maar een paar maanden geleden, maar de nieuwe kandidaten voor het Eurovision Songfestival 2023 zijn bekendgemaakt. Ja, kandidaten. Deze keer vertegenwoordigt een duo ons kikkerlandje. Maak kennis met Mia en Dion.

Eurovision Songfestival 2023
Bron: Eurovision Songfestival

Mia en Dion

Mia Nicolai en Dion Cooper gaan volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival. De twee artiesten zijn samengebracht door Songfestival-winnaar Duncan Laurence en songwriter Jordan Garfield, zij zagen het talent van de muzikanten en besloten een duo van ze te maken. Met z’n vieren schreven ze een nummer wat grote indruk heeft gemaakt op de selectiecommissie. Samen met Duncan en Jordan zullen Mia en Dion de komende maanden werken aan hun act en zich voorbereiden op hun deelname.

“Het songfestival is hét podium waar mensen kunnen zien wat je als artiest te brengen hebt. Na al die jaren hard werken aan het vertalen van ons gevoel in muziek is dit een geweldige kans om op zo’n grote schaal ons verhaal te vertellen”, vertellen Mia en Dion in een persbericht. “Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie van AVROTROS voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.” Het is nog niet bekend om wat voor nummer het gaat en wanneer deze in première gaat, maar wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @mianicolai

Songfestival 2023

Kan jij het je vorig jaar nog herinneren? Oekraïne won vorig jaar het Songfestival, maar aangezien het niet in het winnende land gehouden kan worden, is er in samenspraak met de EBU gekozen dat het dit jaar in Liverpool, in het Verenigd Koninkrijk wordt gehouden. Op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei vinden de halve finales plaats en op zaterdag 13 mei is het tijd voor de grote échte finale.

Zullen Mia en Dion weer winnen en Songfestival-winnaar Duncan Laurence trots maken? Wij zijn hartstikke benieuwd met wel lied het duo Nederland gaat vertegenwoordigen.