De nieuwe Young Adult-serie Everything Now is sinds 5 oktober te streamen op Netflix. Het is een coming of age verhaal over Mia die na het revalideren van een eetstoornis, weer haar normale leven probeert op te pakken.

everything now netflix
Bron: Everything Now

Nieuwe Netflix Coming of Age story

De serie heeft acht afleveringen en speelt zich af in Noord-Londen. We volgen hier de 16-jarige hoofdpersoon Mia, die maanden in een kliniek heeft gezeten om te revalideren van anorexia en boulimia. Mia keert terug naar huis en probeert langzaam weer haar normale leven op te pakken. Toch gaat dit niet zo makkelijk als ze had gehoopt en loopt ze tegen veel dingen aan.

In de tijd dat Mia in een kliniek zat en het voelde alsof haar leven stilstond, ging het leven van al haar vrienden gewoon door. Nu ze terug is, merkt ze dat ze veel dingen gemist heeft en bij veel dingen achterloopt in vergelijking met de mensen om haar heen. Feesten, drinken en haar eerste kus bijvoorbeeld. Daarom maakt Mia een bucketlist met alle dingen die ze in wil halen en graag wil doen. Mia vraagt haar beste vrienden om hulp om alle dingen van haar bucketlist af te strepen. En jawel, dat zorgt voor een steengoed verhaal.

Indrukwekkende cast

Everything Now is geschreven en gemaakt door 22-jarige Ripley Parker. Met deze serie wil de producer een realistischer beeld geven van revalideren, eetstoornissen en het chaotische tienerleven. Noah Thomas, Lauryn Ajufo en Harror Cadby, zij vormen als Mia, William, Becca en Cam de hechte en chaotische vriendengroep van Mia.

Niamh McCormack, Robert Akodoto, Kiran Krishnakumar en TikTok ster Jessie Mae Alonzo zul je zien als studenten aan Westmere. Andere acteurs zijn Alex Hassell, Vivienne Acheampong, Sam Reuben, Olivette Cole-Wilson, Chloe Acland en Stephen Fry, hij is te herkennen van de bekende serie Heartstopper.

Waargebeurd verhaal of verzonnen?

Ripley Parker zegt dat de serie gebaseerd is op haar persoonlijke ervaringen en gevoelens over het opgroeien als tiener. Het verhaal draaide eerst alleen over Mia, totdat Parker samen met andere producenten en schrijvers samen ging zitten. Dit resulteerde in een veel voller en groter verhaal dan ze eerst zelf voor zich had gezien. Kortom: Everything Now is een serie met veel verschillende verhalen en emoties.

Op IMDb zijn de reacties op de serie lovend en wordt er geschreven dat kijkers hooked zijn na de eerste aflevering. Uiteraard is niet iedereen het hier mee eens, zo wordt er ook gesproken over een ‘simpel plot’, maar schrijft een andere kijker dat dit de serie juist uniek maakt. Ons geeft het in ieder geval Euphoria-vibes, en laten we eerlijk zijn: die serie was fan-tas-tisch. Kijken, dus!