Afgelopen jaar hebben we, met pijn in ons hart, alles afgelast zien worden: ook onze geliefde festivals. Gelukkig zijn een heleboel feestjes back on track en belooft het een groter spektakel te worden dan ooit tevoren. Graag zetten we voor jullie één speciaal festival in het zonnetje, en geloof ons dit is niet iets wat je graag wilt missen. Gooi die handjes maar in de lucht voor het gaafste feestje van het jaar: EXIT Festival 2.0 is here again!

Screenshot 2021-06-11 16.35.49
EXIT festival

EXIT Festival

Een keer wat anders dan je thuis gewend bent: op EXIT Festival piek je namelijk van ’s avonds laat tot na zonsopkomst. Hierdoor vinden de meeste optredens in het donker plaats, waar de organisatie gigantisch goed op inspeelt qua aankleding. Niet alleen vind je de weerzinwekkende stages tussen grachten en verscholen tunnels, maar ook zijn ze op wonderlijke wijze verlicht. En dit gaat niet over één of twee podia, maar 40! Hier kom je dan ook elk denkbaar genre tegen; van metal tot latin en pop tot techno. Daarnaast is het festival heerlijk goedkoop. Je moet zelfs goed je best doen om een maaltijd boven de 5 euro te vinden. Overdag is het goed toeven in het gezellige Novi Sad met haar vele terrasjes, restaurants en het strand aan de Donau.

EXIT festival
EXIT festival

20-jarig bestaan

Het festival viert zijn 20-jarige bestaan en gaat daarom volop uitpakken met een gruwelijke line-up voor EXIT Festival 2.0. Met headliners als Robin Schulz, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, DJ Snake, Sabaton, David Guetta en veel meer top artiesten belooft het een onvergetelijke beleving te worden. Het festival gaat komende maand al van start. Tussen 8 en 11 juli zal in de Servische plaats Novi Sad de grond hevig gaan schudden vanwege alle beats, raps en ander ooggestreel geproduceerd door de crème de la crème van de muziekwereld.

De line-up is er ook eentje om u tegen te zeggen. Veel bekende, maar ook onbekende namen maken hun opmars tijdens het festival. Zo noemen we een Solomun, die 50 miljoen (!!) views pakte met zijn Boiler Room DJ Set, het Oekraïnse DJ-collectief ARTBAT en de Amerikaanse DJ Honey Dijon uit Chicago. Ook zien we artiesten die dichter bij huis wonen. De Belgische DJ Amelie Lens brengt een bezoekje aan het festival en ook Paul van Dyk zien we terug achter de DJ-tafel. Door de verscheidenheid in de line-up zit er voor ieder wat wils bij. Zo weet je zeker dat iedereen van je vriendengroep optimaal kan genieten van de beste muziek.

Oorsprong EXIT Festival

Leuk weetje: de oorsprong van dit festival is uniek. In het jaar 2000 is het concept ontstaan uit een honderd dagen durend studentenprotest tegen de toenmalige Servische president Slobodan Milosevic. Het jaar daarop werd het festival verplaatst naar de locatie waar het vandaag de dag nog steeds gehouden wordt, het legendarische Petrovaradin Fort. Dat het een succes geworden is, dat is geen geheim. In het jaar 2019 waren er maar liefst 200.000 bezoekers aanwezig, hét recordjaar voor EXIT. Geen klein bezoekersaantal toch?!

Exit festival
EXIT festival

Locatie, datum en tickets voor editie 2021

Voor de beste experience heb je natuurlijk een heerlijk zonnetje op je bol nodig. Zorgen maken over het eventuele vallen van een Hollandse regenbui, dat kennen ze daar absoluut niet in de zomer. Het terrein van het festival is immens groot en werkelijk waar prachtig, je zult je ogen uitkijken. Dus, hebben we je voldoende overtuigd om snel het vliegtuig in te stappen naar het zonnige Novi Sad? Dan kun je nu tickets kopen voor dit gigantische zomerfestijn. Ze zijn vrij voordelig, wat ook een pluspunt is. Zo heb je al een festival ticket voor 132 eurootjes. Het EXIT Festival 2.0 vindt plaats van 8 tot en met 11 juli 2021.

Bestel nu jouw tickets via deze link

Jezelf alvast even warm draaien voor EXIT 2.0? Neem dan een kijkje naar de vorige legendarische editie. De aftermovie spreekt voor zich. 😉