Niet alleen de deelnemers (die niet weggestemd worden) van Expeditie Robinson moeten vier á vijf weken verblijven in Maleisië voor het televisieprogramma. Ook de presentatoren, dit jaar Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers, moeten de gehele opnameperiode in het gebied verblijven. Weliswaar niet op een onbewoond eiland zonder eten, maar waar dan wel? Art Rooijakkers geeft een rondleiding door zijn tijdelijke woning.

Expeditie Robinson
Bron: RTL

Expeditie Robinson op een onbewoond eiland

In het programma Expeditie Robinson wordt een behoorlijke groep bekende Nederlanders samen op een onbewoond eiland gezet. Daar moeten zij samen zien te overleven met maar weinig te eten. De deelnemers krijgen wat bloem en rijst, maar moeten verder zelf op zoek naar eten. In het programma worden ook proeven gespeeld. Zo wordt er bepaald wie immuniteit heeft en wie naar de eilandraad moet. Op de eilandraad wordt er iedere week een deelnemer naar huis gestuurd. Uiteindelijk blijven er een aantal over. Deze expeditie-leden spelen de finale en één daarvan wordt dé Robinson van het jaar.

Presentatieklusje

Uiteraard een heel avontuur voor de expeditieleden, maar het programma moet natuurlijk ook gepresenteerd worden. Al jaren lang doet Nicolette Kluijver dit, maar degene met wie zij dit samen doet, verandert regelmatig. Zo heeft ze het programma al gepresenteerd met Dennis Weening, Kaj Gorgels en Rick Brandsteder. Dit jaar is er weer een wisseling van de wacht en neemt Art Rooijakkers dit presenteerklusje op zich. Dat betekent wél dat ook hij voor een aantal weken zal moeten vertoeven in Maleisië, het land waar het programma sinds vorig jaar opgenomen wordt.

Waar slapen Art en Nicolette?

Maar eh, zoals je begrijpt, slapen Art en Nicolette natuurlijk niet op een onbewoond eiland. Toch hoeven ze ook geen 5-sterrenresort te verwachten, want dat is helaas voor hen ook niet aan de orde. Beide krijgen een eigen kleine bungalow met een tweepersoonsbed (ietwat aan de harde kant, volgens Art), een kleine badkamer waar je douchend zou kunnen plassen én een prachtige achtertuin, namelijk de heldere blauwe zee. Art Rooijakkers geeft op Instagram een kleine rondleiding in zijn tijdelijke woning. Bekijk het hieronder: