Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is al weken in volle gang. De deelnemers hebben hun luxeleven ingeruild voor een leven waar ze moeten survivallen. Maar hoe lang zitten de expeditieleden eigenlijk op dat eiland?

Expeditie Robinson schokkend nieuws
Bron: Expeditie Robinson

Goodbye luxurious life

Hoewel de deelnemers wel op een prachtige bestemming zitten, kunnen ze niet genieten zoals ze gewoonlijk zouden doen. De deelnemers moeten zelf keihard op zoek naar eten en moeten zelf een slaapplek creëren. Even naar de snackbar voor een frietje zit er niet meer in, maar het bos afstruinen voor een kokosnoot wel. Je kan je wel voorstellen wat voor ieniemienie stukje iedereen dan krijg. Sterker nog, er zijn zelfs dagen waarop de deelnemers niks vinden en dus niks eten…

De deelnemers doen verschillende zware oefeningen tegen andere teams. Het team dat wint een plekje op het mooiste eiland en immuniteit. Op dit mooie eiland hebben ze het minder zwaar dan op het normale eiland. Maar alsnog lijkt het niet eens een beetje op thuis.

Nog lang te gaan

Hoeveel dagen je op het eiland moet blijven om te winnen? Dat zijn maar liefst drieëndertig dagen, vertelt eindredacteur Vincent Evers aan Libelle. De deelnemers zijn bijna op weg naar de samensmelting, dus dat betekent dat ze bijna op de helft zitten. Drieëndertig dagen op een eiland survivallen, dat is niet niks. Na deze maand zullen de expeditieleden dan ook allemaal kwaaltjes krijgen en moet je heel erg wennen aan het normale leven.

”De lichamelijke gebreken die er bij de minimale voeding komen kijken, zijn meestal het heftigst”, vertelt eindredacteur Vincent. ”Dat lijdt vaak tot een verslechtering van het kortetermijngeheugen. Door het vitaminetekort kan er zelfs ook haaruitval bij vrouwen optreden, alhoewel dit niet vaak gebeurt. Wanneer ze thuiskomen, merken kandidaten vaak ook dat hun organen langzamer werken en ze echt weer even moeten wennen aan bijvoorbeeld het eten.”

Oei. Na een zware tijd op het eiland te hebben gehad, kom je ook nog eens thuis met haaruitval… Dit bewijst wat voor sterke mensen er aan Expeditie Robinson deelnemen. You go guys!