Het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson is al weken in volle gang. De deelnemers hebben hun luxeleven ingeruild voor een leven waar ze moeten survivallen. Maar hoe lang zitten de expeditieleden eigenlijk op dat eiland?

expeditie robinson hoe veel dagen
Bron: Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

Hoewel de deelnemers wel op een prachtige bestemming zitten, kunnen ze niet genieten zoals ze gewoonlijk zouden doen. De deelnemers moeten zelf keihard op zoek naar eten en moeten zelf een slaapplek creëren. Even naar de snackbar voor een frietje zit er niet meer in, maar het bos afstruinen voor een kokosnoot wel. Je kan je wel voorstellen wat voor ieniemienie stukje iedereen dan krijg. Sterker nog, er zijn zelfs dagen waarop de deelnemers niks vinden en dus niks eten.

De expeditieleden doen verschillende zware oefeningen tegen andere teams. Het team dat wint, wint ook gelijk een plekje op het mooiste eiland en immuniteit. Op dit mooie eiland hebben ze het minder zwaar dan op het normale eiland. Maar alsnog lijkt het niet eens een beetje op het luxe leven thuis.

Nog lang te gaan

Er zijn al een aantal kandidaten uitgeschakeld, maar er zijn nog steeds een heleboel over. We zitten nu midden in de strijd tussen kamp Noord en kamp Zuid, en laten we vooral afvallerseiland niet vergeten! Toch is de samensmelting nabij, maarre wist je dat dit pas plaatsvindt op de helft van het aantal dagen dat de kandidaten op het eiland zitten? Ondanks dat de deelnemers al behoorlijk wat dagen op het eiland hebben doorgebracht, hebben ze ook nog een flink aantal dagen te gaan. Uiteindelijk zullen alleen de finalisten – samen met  presentatoren Nicolette Kluijver en Art Rooijakkers, en natuurlijk de hele crew – tot het einde op het eiland blijven. Maar hoeveel dagen zijn dat precies?

Dat zijn maar liefst drieëndertig dagen. Enne, dat is niet niks! Drieëndertig dagen op een eiland survivallen, en nu pas op de helft. Oef, klinkt maar pittig zwaar als je het ons vraagt. Na deze maand zullen de expeditieleden dan ook allemaal kwaaltjes krijgen en moeten ze heel erg wennen aan het normale leven, eenmaal weer thuis.

”De lichamelijke gebreken die er bij de minimale voeding komen kijken, zijn meestal het heftigst”, vertelt eindredacteur Vincent van de Libelle. ”Dat lijdt vaak tot een verslechtering van het kortetermijngeheugen. Door het vitaminetekort kan er zelfs ook haaruitval bij vrouwen optreden, alhoewel dit niet vaak gebeurt. Wanneer ze thuiskomen, merken kandidaten vaak ook dat hun organen langzamer werken en ze echt weer even moeten wennen aan bijvoorbeeld het eten.”

Oei. Na een zware tijd op het eiland te hebben gehad, kom je ook nog eens thuis met haaruitval. Dit bewijst wat voor sterke mensen er aan Expeditie Robinson deelnemen. You go guys!