Het komt vaker voor dat producers bepaalde gebeurtenissen in scène zetten, maar dat het ook in Expeditie Robinson gebeurde, niemand verwacht. Niels onthult welke stukjes uit het programma eigenlijk nep waren.

Expeditie Robinson
Bron: @nielsoosthoek

Expeditie Robinson

In de vorige aflevering zagen we dat Niels zelf besloot om Expeditie Robinson te verlaten. Hij vond dat hij voor zichzelf de wedstrijd al heeft gewonnen en wou graag naar zijn gezin toe. In de aflevering zie je dat het voor Thijs best zwaar viel. Hij moest er zelfs van huilen. Thijs en Niek probeerden hem nog over te halen om zo lang mogelijk in het spel te blijven, omdat hun bondje anders niet sterk genoeg zou zijn. Kijkers van het programma vonden het niet kunnen dat de spelers dit aan Niels vroegen. Helaas koos Niels alsnog ervoor om uit de wedstrijd te stappen.

In scène gezet

In een gesprek met Telegraaf kwam dit onderwerp ter sprake. Niels besluit open en eerlijk te zijn en vertelt: “Ik zal het programma altijd verdedigen, maar dit was wel een beetje gestuurd door de makers zelf.” Hij gaat verder: “Ze zeiden: ‘Kunnen jullie nog even… zodat het nog een beetje spannend blijft tegen het einde aan.”

Niels vindt het dan ook niet eerlijk dat iedereen uithaalt naar Thijs, terwijl hij werd gestuurd om te doen wat hij deed. “Dat hij zo in de hoek is gedreven, terwijl het niet waar was wat daar gebeurde.” Niels vertelt ook dat bij de scène waarin Thijs aan het huilen was, hij juist moest huilen omdat hij Niels niet wou dwingen om te blijven.

Arme Thijs krijgt dus voor niks zoveel kritiek over zich heen. Gelukkig heeft zijn beste mattie Niels iets meer context over de situatie gegeven.