Kijkers van Expeditie Robinson hebben gisteravond met vol verbazing op de bank gezeten. Op slinkse wijze werd Krista Arriëns, waar meerdere deelnemers het op gemund hadden, uit het programma gestemd. Enne, dat ging niet op een eerlijke manier, zo vinden kijkers van het programma.

expeditie robinson pesten Krista
Bron: Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

Nu de samensmelting achter de rug is, wordt het tijd dat de deelnemers voor zichzelf gaan strijden. Toch is het overduidelijk dat de gebeurtenissen vóór de samensmelting, nog altijd vers in het geheugen van de deelnemers gegrift staat. Een aantal afleveringen geleden kwamen enkele deelnemers erachter dat Krista informatie achter zich had gehouden. Eerder zagen we namelijk dat Eva Simons aan Krista vertelde dat zij in het bezit was van een immuniteitsmunt. Krista besloot deze informatie voor zichzelf te houden, maar dat heeft haar uiteindelijk de kop gekost.

Het verhaal van Eva, Krista en de immuniteitsmunt begon een eigen leven te lijden, waarna veel deelnemers Krista eruit wilden stemmen. Door verschillende onverwachte wendingen bleef Krista tóch steeds in het programma, maar daar moest – zo blijkt uit de aflevering van gisteravond – een einde aan gemaakt worden.

Smerige plannetjes

Het was Radmilio die aan zijn Expeditie-collega’s deelde dat hij graag huiswaarts wilde keren. Hij vroeg de expeditieleden om op hem te stemmen, aangezien hij zijn familie enorm miste. Dit gaf Krista een prettig gevoel, want voor even leek het erop dat zij opnieuw een eilandraad zou overleven. Toch bleek tijdens het stemmen dat de vork anders in de steel zat, de heimwee van Ramilio bleek namelijk een act.

De ene naar de andere stem op Krista werd bij de eilandraad uit de koker gevist, waarbij er onder haar naam nog extra boodschappen werden genoteerd. “Voor Chelsey”, “Voor Max” en “Voor Kamp-Noord”, waren de teksten die sommige deelnemers op de stembiljetten hadden geschreven. En dat werd, wat wij heel goed begrijpen, Krista nét even te veel.

‘Kinderachtig’

Krista is overduidelijk geschrokken van deze wending in het spel en besluit weg te lopen bij de eilandraad. Uiteindelijk weet ze zich te herpakken, maar verschijnt toch behoorlijk overstuur weer terug bij de expeditieleden. Niet veel later volgt er een pittige discussie met deelnemers Mark en Radmilio, die duidelijk maken dat Krista het spel moet verlaten.

“Ik vind dit niet oké. Dit is zo over mijn grens heen”, stelt Krista. “Blijkbaar zit er nog best wel wat wrok, als ik de stemmen zie.” Dat Krista deze manier van stemmen oneerlijk vindt, is niet gek. Kijkers van het programma zijn het overduidelijk met haar eens en uiten op X hun frustratie over de gang van zaken.

Zo wordt er gezegd dat Radmilio “valsspeelt” en wordt het gedrag van de deelnemers als “kinderachtig” bestempelt.

Eén ding is duidelijk: Radmilio koestert een wrok tegen Krista. Ook Mark is not amused met de acties die Krista eerder in het spel heeft uitgevoerd. Maar eh… heeft Mark niet precies hetzelfde gedaan bij Iris, toen hij haar in vertrouwen nam en vertelde over zijn gevonden immuniteitsmunt? Wij zijn benieuwd of ook dát nog een staartje gaat krijgen.