Ieder seizoen van Expeditie Robinson kent zijn deelnemers die een beetje het pispaaltje zijn: zij worden buitengesloten, kunnen niet goed meekomen in de groep, of lijken gepest te worden. Het laatste was het geval bij Eva Simons maar nu ook bij Krista Arriëns.

expeditie robinson pesten Krista
Bron: Expeditie Robinson

Expeditie Robinson

Eva Simons heeft Expeditie Robinson inmiddels verlaten na een spannend duel tegen Jaimie Vaes. Echter, voordat dit duel plaatsvond, lag Eva niet zo lekker in de groep. Ze werd vaak buitengesloten en andere deelnemers konden haar eigenlijk niet luchten. Het was duidelijk: zij was dé zondebok van dit seizoen. Helaas eindigde het ook niet goed voor Eva, en verliet ze het programma. Maarre, nu het ene zondebok weg is, moet er een andere de plek van Eva innemen. Hiervoor lijkt Krista Arriëns de aangewezen persoon.

Krista Arriëns houdt nog steeds stand op de eilanden van Maleisië. Dit had een andere uitkomst kunnen hebben, want vorige week leek Krista op het punt van vertrek te staan. Gelukkig voor haar, vertrok Jamie Vaes vrijwillig.

Krista Arriëns

Voor Krista was het een droom die uitkwam toen ze mocht meedoen aan Expeditie Robinson. Toch lijkt deze droom minder leuk uit te pakken voor Krista. De proeven komt ze goed door, maar in de groep ligt ze wat minder lekker.

Krista kreeg een paar afleveringen terug te horen dat Eva Simons een immuniteitsmunt had, iets wat ze eigenlijk niet had willen weten. Haar beslissingen over wat ze met die informatie moest doen, dreigden haar bijna de kop te kosten, en mededeelnemers uitten openlijk hun frustratie over haar aanwezigheid.

Krista voelde zich duidelijk ongemakkelijk over de hele situatie en besloot uiteindelijk openheid te geven aan de groep over haar overwegingen met betrekking tot de informatie van Eva Simons. Maar niet iedereen waardeerde haar eerlijkheid. Maxim Froger beschuldigde haar ervan dat ze hen had misleid en beweerde dat ze alleen haar eigen belang diende. Het voelde voor Krista alsof ze voor een “rechtbank in Den Haag stond”, met iedereen tegen haar.

Eilandraad

Krista bleef echter, tegen verwachting in, standhouden. Maxim, die eerder harde woorden had geuit, kreeg last van heimwee en vroeg mededeelnemers om op hem te stemmen. Uiteindelijk kreeg hij zes stemmen tijdens de Eilandraad, en Krista wist met vijf tegenstemmen net aan te overleven.

Het lijkt erop dat in Expeditie Robinson eerlijkheid niet altijd wordt beloond. En dat werd bevestigd toen Mark Baanders op het einde van de uitzending hetzelfde trucje uithaalde als Eva Simons bij Krista Arriëns. Mark vertelde hier tegen Iris Enthoven dat ook hij een immuniteitsmunt had bemachtigd. Hij wilde dit alleen met Iris delen en Iris zal haar mond hierover houden. Een beetje hypocriet dus vinden veel kijkers! Op X is de mening dan ook duidelijk: de kijkers staan aan Krista haar kant. Enne, ook is niet iedereen het meer eens met Mark als leukste deelnemer.

Wij zijn in ieder geval benieuwd of Iris op dezelfde wijze als Krista wordt gestraft, over de informatie die ze heeft. Hopelijk wordt de volgende aflevering net zo spannend!