De corona-pandemie gooide ook voor Expeditie Robinson roet in het eten. Vorig jaar konden de opnames helaas niet doorgaan door de stijgende besmettingen. Dit jaar besloten de makers het over een andere boeg te gooien. Ze gingen op zoek naar een nieuwe locatie voor de opnames en kwamen uit bij Kroatië. Toch kwamen wij nu achter wel heel vreemde informatie. Expeditie Robinson werd niet opgenomen op onbewoonde eilanden. Say what?!

Expeditie Robinson

Inmiddels zijn we zo’n tien á elf weken verder en loopt het seizoen ten einde. Met meer deelnemers dan ooit heeft het even geduurd, maar we komen langzaam bij de finale en de groep is flink aan het uitdunnen. Ze bevinden zich nog steeds in twee kampen op twee eilanden én de grote winnaar van de winnaarseilandproeven mag blijven vertoeven op winnaarseiland. Hoewel al die eilanden er lekker verlaten uitzien, blijkt er nu iets anders aan de hand. De eilanden zijn helemaal niet onbewoond.

Expeditie Robinson werd niet opgenomen op onbewoonde eilanden

Het ziet eruit als een echte wildernis. Ruige natuur, grote rotsen en wild water. Je zou denken dat hier in de normale situatie geen mensen wonen. JayJay ving zelfs in een van de eerste afleveringen een grote slang! Nou, niets is minder waar. Zo wild en ruig is het allemaal niet, want niet zo heel veel kilometers van de leefplekken van de deelnemers vandaan wonen gewoon Kroaten! Dit hadden wij niet zien aankomen. Aan de hand van de prachtige beelden uit de afleveringen leek het namelijk net of ze écht in the middle of nowhere waren. Net als we gewend zijn uit de seizoenen op de Filipijnen.

Nu blijkt dat ze het mooier hebben doen lijken dan het daadwerkelijk is. De afleveringen zijn namelijk opgenomen op de Kroatische eilanden Dugi Ototk en Korcula. Deze eilanden zijn beide alles behalve onbewoond. Dugi Otok heeft 300o inwoners. Toegegeven: dat is niet veel, maar toch wel wat. Het eiland Korcula daarentegen heeft maar liefst 17.000 inwoners. Dat is nogal wat. Korcula is eigenlijk een best populaire vakantie bestemming.

Hulp van de eilandbewoners

De eilandbewoners zaten overigens gewoon in het complot, zullen we zo maar zeggen. Ze hebben bijvoorbeeld geholpen met het opbouwen van de verschillende kampen en proeven. Daarnaast hebben ze gewoon hun tijdelijke badplaatsen moeten vermijden, zodat ze niet ineens naast Yuki en JayJay op het strand zouden liggen.

Lees ook: Zien: deze bizarre transformatie onderging Rob Geus tijdens zijn expeditie