Gisterenavond was het weer zo ver, een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson. De nieuwe teamcaptains Juultje Tieleman, Niek Roozen en Dennis Wilt moesten schokkend nieuws naar hun kamp brengen. Dit hadden ze absoluut niet verwacht!

Expeditie Robinson
Bron: Expeditie Robinson

Captainbattle

Voordat de captainbattle begint, verklapt presentatrice Nicolette dat er een verrassing te wachten staat. In elk seizoen van Expeditie Robinson gebeurt het wel een keertje: het husselen van de teams. En ja, deze expeditieleden waren heel snel aan de beurt. De teams werden volledig uit elkaar getrokken. Omdat Niek gewonnen heeft, mocht hij als eerste beginnen. Nicolette legt Niek wel bepaalde regels op.

“Omdat jij een man bent, moet je een vrouw kiezen uit een ander team.” Niek gaat voor Dzifa. “Omdat zij de captainsbattle al eens gewonnen heeft. Ik denk dat ik goed met haar kan viben.” Voor Juultje, die op de tweede plek kwam, geldt het zelfde. Zij moest voor deze ronde een man kiezen. Zij kiest voor Olympisch kampioen Ferry. “Die wil je gewoon in je team.” Dennis die binnen no-time verloor tijdens de battle, pakt het bordje met de naam van Chatilla. “Dat lijkt me een powervrouw”, legt hij uit.

Na een paar rondes mogen de teamcaptains ook een expeditielid in één ander team stoppen. Heel logisch dat ze dan een ‘zwakke schakel’ kiezen. Niek besluit om Laura aan het team van Dennis toe te voegen. “Ik heb gehoord dat het fysiek niet heel goed gaat met haar, dus ik heb haar liever niet in mijn team.” Juultje kiest vervolgens om Rose aan Niek zijn kamp toe te voegen en Dennis vervolgt door Devrim bij Juultje aan te laten sluiten.

Hervorming van de teams

De nieuwe teams zijn een feit. Team Groen bestaat uit Niek, Dzifa, Mike, London, Thijs en Rose. Team Paars wordt vertegenwoordigd door Juultje, Ferry, April, Niels, Devrim en Iliass. En Team Oranje bestaat uit Dennis, Chatilla, Vincent, Liza, Laura en Harry. Omdat Niek de battle heeft gewonnen, mag zijn nieuwe team naar kamp West, wat inhoudt dat zij de immuniteitsproef niet hoeven te spelen. Goed nieuws voor zijn nieuwe team, maar zijn oude teamgenoten schrokken van het andere nieuws. “What the fuck?”, zeggen ze in koor. Bij Chatilla valt het zwaar: “Ik schrik me helemaal rot. Ik voelde me de koningin op het eiland.”

Terwijl team Groen aan het chillen is op het eiland en elkaar ondertussen wat beter leert kennen, gaan team Oranje en team Paars de strijd aan. En Devrim is gemotiveerder dan ooit om deze proef te winnen. “Ik heb gehoord hoe het gisteren is gegaan en dat Dennis mij uit zijn eigen team heeft weggestuurd. Dus ik ben gemotiveerd om van hem te winnen”, vertelt hij. En uiteindelijk lukt hem dan ook want team Paars wint van team Oranje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RTL (@rtl.nl)

Eliminatie

En dat betekent een eilandraad voor team Oranje. Laura wordt weggestemd. “Deels opluchting. Deels ook een soort melancholie. Het is gek”, zijn de eerste woorden die Laura uitspreekt na de eliminatie. “De laatste paar dagen waren gewoon niet meer fijn voor mij.” Laura voelde zich de laatste paar dagen niet meer goed, als ze niet werd weggestemd, had ze het uiteindelijk op moeten geven om haar gezondheid te beschermen.