Wanneer het gaat over zwanger zijn en met name zwanger worden, is er een hoop informatie te vinden. Je kunt ook tips krijgen die helemaal niet kloppen. Wij hebben de grootste fabels rondom zwanger worden voor je verzameld.

fabels zwanger worden FEM FEM

Je wordt minder snel zwanger als je jarenlang de pil hebt gebruikt

De pil heeft absoluut geen invloed op je vruchtbaarheid en zorgt er ook niet voor of je sneller zwanger wordt. Het heeft allemaal te maken met je menstruatiecyclus wat ervoor zorgt of je vruchtbaar bent ja of nee. Dit gaat bij sommige vrouwen sneller dan bij andere maar het is absoluut niet gekoppeld aan hoe lang je eventueel gebruik hebt gemaakt van de pil.

Elke dag seks vergroot de kans op bevruchting

Ook dit is gekoppeld aan je menstruatiecyclus. Je hebt namelijk vruchtbare periodes. Dit zijn de periodes van een aantal dagen vóór de eisprong en de eisprong zelf. Zelfs tijdens je vruchtbare periode hoef je niet opeens elke dag heel veel seks te hebben, zaad kan namelijk zo’n twee tot drie dagen overleven in de baarmoeder. Soms geven artsen wel aan dat het verstandig is om om de twee à drie dagen seks te hebben mocht je niet zo goed weten hoe je menstruatiecyclus loopt.

Vrouwen worden makkelijker zwanger tijdens een orgasme

Uiteraard hebben vrouwen het liefst een orgasme tijdens de seks, maar voor de bevruchting (hoe lullig het ook klinkt) maakt het niet zo veel uit of het gebeurt. Bevruchting kan ook gebeuren zonder orgasme.

Roken is minder slecht dan stress

Ook dit klopt niet. Uiteraard kunnen roken én stress ervoor zorgen dat het moeilijker is om zwanger te worden, maar roken blijft daadwerkelijk een stuk erger omdat het je vruchtbaarheid verlaagt.

Wil je meer informatie over dingen die wél helpen als je zwanger wil worden dan kun je bij de website WIJ terecht. Zij hebben een rubriek over Zwanger worden met alle antwoorden op jouw vragen. Schrijf je gratis in voor hun maandelijkste nieuwsbrief ‘Zwanger worden‘ met informatie en adviezen.