Fantaseer jij stiekem zo nu en dan ook wel eens over vreemdgaan en voel je je daar eigenlijk een beetje schuldig over? Dat is nergens voor nodig. Het is namelijk best wel normaal om dit soort fantasieën te hebben, dus je hoeft je nergens voor te schamen. Wij vertellen je wat het betekent.

vreemdgaan dromen
Bron: Pinterest

Redenen dat jij fantaseert over vreemdgaan

Ook wanneer je in een hele gelukkige relatie zit, kan het zijn dat je je af en toe een beetje onzeker voelt. Dat hoort er nou eenmaal bij! Juist dan gaan je hersenen helemaal met je aan de haal! Je gaat de meest bijzondere dingen denken en soms komen daar dan ook fantasieën over vreemdgaan bij. Dat is écht helemaal niet zo gek. Wij vertellen je wat het zou kunnen betekenen.

1. Je bent stiekem nog een beetje bang voor commitment

Voornamelijk in het begin van een relatie is het helemaal niet zo gek dat je nog een beetje bang bent om je te binden. De fantasieën die dan voorbij komen in je hoofd zijn ook goed te verklaren. Eigenlijk zijn de fantasieën dé manier van jouw hersenen om de boel gewoon een beetje te relativeren. Het verlicht de spanning en zorgt ervoor dat je je zorgen een beetje vergeet.

2. De gevoelens nemen het even over

Als je veel verschillende gevoelens tegelijk ervaart, kan het zijn dat ze het even van je overnemen. Je kunt wat minder goed helder nadenken, waardoor dat soort bijzondere fantasieën ineens omhoog komen. Het is écht niets om je zorgen over te maken! Je zal merken dat ze vanzelf weer op de achtergrond verdwijnen. En dat je erover fantaseert, wil niet zeggen dat je het ook echt wil.

3. Je denkt stiekem na over een open relatie

De laatste reden zou kunnen zijn dat je misschien wel openstaat voor een open relatie. Open relaties komen tegenwoordig steeds vaker voor dus het zou niet gek zijn als je hier over nadenkt.

Lees ook: Mannen die deze sport beoefenen zullen sneller vreemdgaan