Wanneer je een avond gaat drinken met je vriendinnen wordt er al snel een pakje kaarten bij gepakt. Welk drankspelletje wordt het deze keer? Grote kans dat je weer bij bussen uitkomt. Iedereen kent het wel, het is makkelijk en vooral natuurlijk ook heel gezellig. Doe jij regelmatig een potje bussen? Dan herken jij onderstaande fases so-wie-so.

Bussen

Deze 5 fases tijdens een potje bussen

First things first; drink altijd met mate! Heb jij geen zin om te drinken, no worries, niets is verplicht. Doe vooral gewoon waar jij zin in hebt. Een drankspelletje kan natuurlijk heel gezellig zijn, maar het moet niet te gek worden.

1. Uitleg

Er is er altijd wel één iemand die niet weet hoe bussen werkt, en probeer maar is de aandacht te krijgen van iedereen op een avondje zuipen. Iedereen praat door elkaar en heeft de concentratie van een goudvis. Weet iedereen dan eindelijk weer helemaal hoe het werkt, dan ben je waarschijnlijk je stem kwijt van het schreeuwen.

2. Chaos

Het spel kan dan eindelijk beginnen. De kaarten worden uitgedeeld en één persoon neemt de leiding. Hij of zij gaat iedereen langs om de kaart te raden. Maar vroeg je nou eerst of de kaart zwart of rood was, of toch of de kaart hoger of lager was? Na paar drankjes is de kans klein dat dit helemaal vlekkeloos verloopt, wat voor een hoop verwarring zorgt.

3. Kaarten achterhouden

Het is natuurlijk de bedoeling dat je uiteindelijk met zo min mogelijk kaarten overblijft, anders beland je in de bus. Maar er is altijd wel één iemand (misschien ben je het stiekem zelf) die zijn kaarten achterhoudt. Een voordeel; na paar drankjes heeft waarschijnlijk toch niemand het door.

4. Pact

Grote kans dat voordat jullie begonnen aan het spel jullie al stiekem een pact hebben gemaakt. Jij geeft geen slokken aan je vriend(in), diegene niet aan jou. Of misschien doen jullie wel alle slokken op één persoon..

5. Eindeloze bus

Ben je dan toch in de bus gekomen, is het je vast wel is gebeurd dat je er gewoon niet meer uit kwam. Heel frustrerend, al die slokken, want voor je het weet kan je helemaal niet meer helder nadenken..

Lees ook: Dit hilarische drankspel moeten jij en je vriendinnen uitproberen!