Tijd om je party outfits uit de kast te trekken, want Amsterdam Dance Event staat voor de deur. Tijdens ADE staat onze hoofdstad van woensdag 19 t/m 23 oktober volledig in het teken van feest (en nóg meer feest). Waar je moet zijn? Wij zetten het voor je op een rij.

audio obscura ade amsterdam dance event 2022
Bron: Audio Obscura

Amsterdam Dance Event

Als je wel te porren bent voor flink wat avonden feesten, dan moet je de aankomende dagen in Amsterdam te vinden zijn. De stad staat namelijk volledig in het teken van elektronische muziek en trekt jaarlijks dan ook duizenden bezoekers naar de hoofdstad. Niet alleen om te feesten, maar ook als ontmoetingspunt voor de creatieve industrie.

Nu snappen we, je weet écht niet waar je uit moet kiezen. Hierom onze favorieten op een rij, zodat je je van woensdag tot en met zondag absoluut niet hoeft te vervelen.

1. Audio Obscura (20 – 22 oktober)

Drie verschillende evenementen op een unieke locatie: dat trekt meteen al onze aandacht. Audio Obscura vindt op 20, 21 en 22 oktober plaats op het hoofdkwartier van G-Star, de RAW Favory. Een industriële locatie met een mix van beton en glas. Het eerste event op 20 oktober is Audio Obscura x Peggy Gou presents Gou Talk. Tijdens deze openingsavond zullen naast Peggy Gou ook grootheden als Eris Drew en Octo Octa back-to-back op de line-up staan.

De vrijdagavond staat in het teken van techno, Audio Obscura ADE w/ Dax J, Anetha, Hector Oaks, SPFDJ, .VRIL (live) vindt dan plaats. Op de zaterdagavond vestigen nog een aantal grote namen zich in de gigantische locatie, dan vindt Audio Obscura x Adriatique w/ ÂmeMano Le ToughMarino CanalSofia Kourtesis plaats. We know, kiezen is lastig.

2. Awakenings | Richie Hawtin Invites (21 oktober)

Zeg je ADE, dan zeggen wij Awakenings. Tijdens ADE organiseert Awakenings maar liefst negen verschillende evenementen in de Ziggo Dome en de Gashouder. Uiteraard is er van woensdag t/m zondag een totaal verschillende line-up en kan je als technoliefhebber echt je favo avond of dag uitkiezen. Onze favoriet? Awakenings | Richie Hawtin Invites op vrijdagavond 21 oktober in de Gashouder. Met grote namen als Fjaak, Richie Hawtin en Kobosil weet Awakenings deze avond de Gashouder om te toveren tot technoparadijs. Op deze toffe locatie wordt menig bezoeker ieder jaar verrast met een vuurwerk- en lichtshow. Geloof ons: kippenvel gegarandeerd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AWAKENINGS (@awakenings)

3. DGTL X We Still Believe: The Blessed Madonna (22 oktober)

Een bekend feestje onder de technoliefhebbers is – uiteraard – DGTL. Het is dan ook niet gek dat één van de feestjes van DGTL in ons favorietenlijstje staat. Op zaterdag 22 oktober vindt DGTL X We Still Believe: The Blessed Madonna plaats. Op deze avond slaat DGTL de handen ineen met We Still Believe, het platenlabel van The Blessed Madonna. Een feest waar je gegarandeerd de hele avond aan het dansen bent.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DGTL (@dgtlfestival)

“Als mensen me vragen wat ‘We Still Believe’ betekent, vraag ik ze meestal wat ze denken dat het betekent. Waar geloof jij in? Waar moet je in geloven? Wat dat ook is, breng het hier”, vertelt The Blessed Madonna over het speciale evenement. Nog meer fijne namen op de line-up zijn: Alison Swing, Derrick Carter en Fafi Abdel Nour.

4. Secret Project Festival

Technoliefhebbers kunnen op 22 oktober hun hart ophalen op het Hembrugterrein in Zaandam. Hier vindt namelijk Secret Project Festival plaats, een technowalhalla dat is overgewaaid vanuit Los Angeles. Vorig jaar maakte Secret Project Festival haar debuut tijdens ADE. Met succes, aangezien dit gigantische feest (met 20.000 bezoekers) dit jaar opnieuw plaatsvindt.

De line-up is er eentje waar je u tegen zegt, met grote namen als Deborah de Luca, Dom Dolla en Klangkuenstler. Ook nieuwe talenten als Michael Bibi, HAAi en Patrick Topping maken hun opwachting tijdens dit evenement. Geloof ons: deze line-up in combinatie met het industriële terrein zorgen samen voor een ongekend goed feestje.

5. GOD IS A DJ (19 oktober – 23 november)

Ben je niet zo’n party animal, maar wel een groot liefhebber van elektronische muziek? Ook dan is er tijdens ADE genoeg te doen. Zo kan je een kijkje nemen bij de digitale fototentoonstelling van Rutger Geerling, GOD IS A DJ, in de Beurs van Berlage. Het werk van Rutger van de afgelopen 30 jaar is op digitale schermen te bekijken en zijn er speciale area’s gemaakt met elk een ander thema. Dj’s, bizarre stages, fans en behind the scenes zijn hier te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Rutger Geerling (@rudgrcom)

Grote evenementen als Sensation, Tomorrowland, Mysteryland en Ultra Music Festival en artiesten als Armin van Buuren, Hardwell, Dimitri Vegas & Like Mike, Fedde le Grand zijn op beeld vastgelegd en tijdens deze expositie te bekijken. De expositie GOD IS A DJ is van 19 oktober t/m 23 november in de Beurs van Berlage, Damrak 243 Amsterdam te bewonderen.