Over twee weken vieren we alweer onze eigen koning Willie en dat betekent maar één ding: zo rapido mogelijk zorgen dat je een kaartje hebt voor één van de leukste feesten van het land. Omdat er qua aanbod weer belachelijk veel is hebben wij de fijnste feestjes in de hoofdstad voor jullie verzameld dus heb je nog geen plannen? Hopelijk na het lezen hiervan wel.

koningsdag feestjes FEM FEM

Audio Abscura

Audio Abscura kondigt dit jaar niet één maar twee events aan: twee avonden lang kan je feesten in temp. Amsterdam, het voormalige gemeentekantoor vlakbij Olympisch Stadion. Dit jaar de eer aan Joris Voorn’s Spectrum om tijdens Koningsnacht een 7 uur langdurige set draaien. Tijdens Koningsdag kunnen we genieten van het Zwitserse duo Adriatique die vorig jaar in het Centraal Station als eerste electronische dansact te zien waren.

Kingsland Festival

Kingsland mag uiteraard niet ontbreken van dit lijstje. Dit is wellicht wel hét grootste festival van heel Nederland tijdens Koningsdag. Dit jaar is het alweer de zevende editie en mogen we genieten van optredens van Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Afrojack, Lil Kleine en Yellow Claw. Dit jaar niet in Amsterdam te vinden? Dan heb je alsnog geluk, want Kingsland vindt ook plaats in de steden Den Bosch, Groningen, Twente en dit jaar bijgekomen: Rotterdam.

Oranjebloesem

De kaarten gingen als een speer bij Oranjebloesem maar wil je nog een kaartje bemachtigen dan is TicketSwap the place to be. Oranjebloesem heeft dit jaar een nieuwe locatie en wordt gehouden bij het Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid. Dit is ideaal als je zoekende bent naar een elektronische muziekfestival en ter gelegenheid van Koningsdag bieden ze ook nog een line-up met genre-overschrijdende dj’s op vijf verschillende stages.

Koning Nieges

Kijk, bij Meneer Nieges aan de Westerdoksdijk in Amsterdam hebben ze natuurlijk zelf de allerbeste beschrijving van hun feest met koningsdag: Ben je er ook klaar mee om de kuiten uit je benen te lopen tijdens Koningsdag? Voel je je als een butler van Maxima die niks zelf mag beslissen en alleen maar moet volgen? Lauwe blikken pils en slecht geluid. Eindelijk ergens aankomen waar het oké is en dan een berichtje krijgen dat aan de andere kant van de stad wel al je vrienden staan. Zoek niet verder, want hier is wederom Koning Nieges! Kortom, hier wil je heen. And guess what: het is gratis!

De Staatsgreep

Gezelligheid is uiteraard een pré en dus raden wij De Staatsgreep aan. Ieder jaar organiseert café Piet de Gruyter dit (gratis) feestje op het van Limburg Stirumplein en wat je kan verwachten is een goede sfeer en één en al gezelligheid.

Inspiratie nodig voor je make-up op Koningsdag? Dit zijn de fijnste beautyproducten om in huis te halen.