De winter in Nederland duurt altijd veel te lang. En mede doordat ik een grote hekel heb aan die langdurige kou, besloot ik twee jaar geleden voor een half jaar naar Curaçao te gaan: het eiland van de Amstel Bright biertjes, de mooiste stranden en natuurlijk de heerlijkste feestjes. Dus ga je binnenkort naar Curaçao of wil je er ooit nog eens heen, dan zijn dit de feestjes van dag tot dag die je niet wilt missen.

Foto via iStock
Foto via iStock

Maandag – Rustdag

Na een hele week feesten, is maandag de dag om even bij te tanken. Toch betekent dit niet dat er op het eiland dan niets te doen is. Miles Jazz Café op de Nieuwstraat in Punda is de perfecte hang-out om je maandagavond door te brengen. Ga aan de lange tafel zitten in het gezellige steegje en kies een spel uit de kast uit en je ideale chill avond is compleet.

Dinsdag – The Alley

De naam zegt het al, The Alley ligt in een steeg (en gaat tegenwoordig dus ook verder onder de naam ‘De Steeg’), midden in Punda, Willemstad. En het beste van alles is Alley Hour, wat iedere dinsdag terugkomt. Je koopt een cup voor 15 gulden en hier kun je vervolgens een uur lang alles voor drinken wat je maar wilt. En ze doen niet flauw met de verhouding van alcohol – fris.

Woensdag – Cabana Beach

Foto via Cabana Beach
Foto via Cabana Beach

Een heerlijke sfeer, de zee op de achtergrond en de lekkerste deuntjes. Op woensdag wordt Cabana Beach omgetoverd tot party walhalla waar de DJ en live zangers en zangeressen elkaar afwisselen. En geloof mij; zij weten wel hoe je een feestje moet bouwen.

Donderdag – Café de Tijd

Café de Tijd, een lekker Hollands café, met altijd weer leuke ideeën voor een thema avond. Op donderdag kun je hier dobbelen en het principe is heel simpel. Gooi je oneven, dan moet je betalen voor je drankje en gooi je even, dan krijg je je drankje gratis. Wel de moeite waard toch?

Vrijdag – de keuze is reuze

Op vrijdag kun je alle kanten op. Ga je alvast genieten op het feestje van Wet and Wild (wat op zondag weer terugkomt), ga je naar Zanzibar voor N’Joy Friday, haal je je techno dansskills naar boven tijdens een avondje Nachtwerk of misschien treedt er ergens wel een artiest op waar je heen wilt. Vrijdag is de dag dat alles kan.

Zaterdag – Zanzibar

Foto via Jan Thiel Beach
Foto via Jan Thiel Beach

Iedere zaterdag staat Jan Thiel Beach in het teken van feest. Om 17:00 uur wordt het Happy Hour ingeluid, waar bepaalde dranken voor de helft van de prijs te verkrijgen zijn en je kunt genieten van verse wraps en happy hour specials. De gratis hapjes gaan rond terwijl DJ Thomas zorgt voor heerlijke beats. Later op de avond zal er een live band optreden, die iedere week weer verschillend is. Maar dat het een feestje wordt is een ding dat zeker is.

Zondag – Wet and Wild, Mambo Beach

Misschien een beetje een vreemde naam, maar daar moet je je maar even overheen zetten want Wet and Wild is een feestje dat je niet wilt missen. Om 17:00 uur begint het Happy Hour bij Madero Ocean Club, waarna je je kunt verplaatsen om vanaf 18:00 uur van Happy Hour te genieten op het feestje van Wet and Wild, 100 meter verderop. Met je voeten in het zand en een Brightje in je hand, dans je tot in de late uurtjes op de heerlijkste platen. Beter kun je je week niet afsluiten.

Overige feestjes

Naast de vaste feestjes op iedere dag, zijn er ook nog een aantal andere feestjes die je zeker niet wilt missen, mocht je in die periode in Curaçao zijn.

Full Moon, Kokomo Beach

3000 mensen komen bij elkaar op het strand van Kokomo Beach om het prachtige feestje van Full Moon bij te wonen. Een keer in de maand wordt dit strand weer omgetoverd tot een festivalterrein, waar de leukste artiesten komen, de lekkerste dansplaten worden gedraaid en natuurlijk wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

Curaçao North Sea Jazz Festival

Dit feestje ken je waarschijnlijk wel van haar grote broer uit Rotterdam. Dit festival is er een van de grote namen. De afgelopen jaren zijn artiesten zoals Lionel Richie, Enrique Iglesias, Bruno Mars en Alicia Keys langs geweest om het North Sea Jazz Festival tot een knaller te maken.

Fuikdag

@lilkleine
@lilkleine

Begin januari vindt toch wel hét tofste feestje van heel Curaçao plaats: Fuikdag. Met je opblaasbare unicorn, een boot vol met gezellige, feestende mensen en je eigen drank ga je richting de fuikbaai waar alle boten met artiesten al op je liggen te wachten. Je springt van de boot in je unicorn, zwemt naar de boot van de artiest waar jij wilt zijn en gaat tussen honderden opblaasbare donuts, boten en luchtbedden los op de beste muziek. Een feestje dat je nooit meer gaat vergeten.

Een ritje in de Locobus

Een volle bus met dansende mensen, lekkere drankjes, harde muziek en elke keer wanneer er een bocht aankomt valt iedereen naar een kant. Met je haren door de wind, hangend uit het raam en de leukste mensen om je heen, mag je een ritje in de Locobus zeker niet overslaan. Of het nu als pre-party voor je feestje geldt of als hoogtepunt van de avond, het kan allemaal in Curaçao.

Hoe kun je jouw feestje nu beter starten dan met dit bodemloze prosecco glas.