Geen zin in een avontuurtje tussen de lakens? Eet wat oesters of een reep chocola. Maar is dat wel waar? Wat zijn de feiten en wat zijn de fabels als het gaat om je drift? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

1. Hormonen kunnen je zin verlagen

Feit. Vrouwen hebben namelijk testosteron nodig om zin te krijgen in bed. “Normaal gesproken maak je dat zelf aan, maar een teveel of tekort aan oestrogeen kan zorgen voor een te laag testosteron,” vertelt onderzoeker Yvette Zimmerman. De pil kan bijvoorbeeld er ook voor zorgen dat je zin lager wordt. In de combinatiepil zit zowel oestrogeen als progestageen en dit zorgt voor een verlaging van wel 60 tot 80% van je testosteron.

2. Van alcohol krijgen we meer zin

Fabel. Ja, het gaat er misschien wilder aan toe, maar of het ook echt lekkerder is? Door alcohol te drinken voel je minder van het rollebollen. Sexy time zonder iets te voelen is net als autorijden zonder benzine. Dus doe maar niet!

3. Mannen hebben over het algemeen een hogere drive dan vrouwen

Bullshit. Oh, sorry… fabel. Mannen die zichzelf een schouderklopje geven voor hun gigantische drive mogen wij nu teleurstellen. Wij vrouwen kunnen er net zo goed wat van. Sterker zelfs: wij hebben er wellicht wel vaker zin in.

4. Bepaalde etenswaren kunnen je zin omhoog halen

Feit. We willen wel iets duidelijk maken: zin verhogend eten bestaat niet. Er zijn geen wondermiddeltjes die ervoor zorgen dat je je partner dagelijks wil bespringen. Etenswaren als aardbeien, chocolade, oesters of champagne kunnen in de juiste setting echter wel een handje helpen. Wetenschappelijk gezien stimuleren ze geen opwinding, maar door de associatie die veel mensen ermee hebben, kunnen ze wel opgewonden prikkels geven.

5. Een goede work-out zorgt voor meer zin in bed

Feit. Meer testosteron is meer zin in een vrijpartijtje. Meer beweging zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de aanmaak van de juiste hormonen. Daardoor voelen we ons beter in ons lichaam en maken we er connectie mee, wat kan leiden tot een gevoel van opwinding. Ja, en even eerlijk… je partner bezweet in strakke kleding zien is wel héél sexy.

6. Als je kinderen krijgt, kan jij je zin wel vergeten

Fabel. Slapeloze nachten kunnen er inderdaad voor zorgen dat jullie minder tijd en zin hebben om elkaar helemaal uit te kleden, maar gelukkig komt het gewoon terug. Geef het even tijd, voor je het weet bespringen jullie elkaar weer en komt er baby nummer eh…