Van lekkere kipnuggets met zoetzure saus tot een BigTasty of een BigMac. De McDonald’s-fans onder ons kennen waarschijnlijk het hele menu uit hun hoofd, maar naast het menu zijn er nog tig andere dingen die ontzettend interessant zijn aan de fastfoodketen! Deze 10 feitjes wist je sowieso nog niet!

10 feitjes McDonald's
Bron: Pexels

1. Introsong

Om te beginnen, laten we starten met de introsong van de McDonalds. Wist je dat deze ingezongen is door een hele bekende zanger. Namelijk Justin Timberlake. No way! Wel dus, check het hier. 

2. BigMac voor 45 cent

Misschien wel je favoriete burger bij de Maccie: een overheerlijke BigMac. Wist je dat deze voor het eerst is 1967 werd verkocht én dat ‘ie destijds maar euh, 0,45 cent was. Daar kunnen we tegenwoordig van dromen…

3. McPizza

Een ander iets wat je waarschijnlijk helemaal niet wist, is dat de McDonald’s ooit pizza serveerde. Top idee, zou je denken. De baktijd bleek alleen een beetje tegen te vallen (11 minuten) en McDonald’s staat uiteraard voor een snelle service. Geen succes dus die pizza

4. Wachttijd

De gemiddelde wachttijd bij de McDonald’s is namelijk: slechts 90 secondes. Uhm?

5. Gezond is niet mogelijk

Ben je een van de velen kneusjes die een salade neemt bij de McDonald’s om ‘gezonder’ over te komen? Laat die salade lekker liggen en neem gewoon een burger. De Caesar salade van de McDonald’s is namelijk vetter dan de hamburger. Bleeh!

6. Unieke trouwerij

Wil je een unieke trouwerij? Anders dan die van al jullie vrienden? Dan moet je even naar Hong Kong vliegen. Maar dan heb je ook wat. Voor maar slechts 350 euro kan je namelijk in de McDonald’s, in Hong Kong dus, trouwen. Na de ceremonie staan er kipnuggets en burgers op het menu. Drinken? Milkshake!

7. Grootste aardappelconsument

Je vindt ze heerlijk of je krijgt er geen één naar binnen: de Franse frietjes van de McDonald’s. Ze staan daar onder anderen bekend om en dat blijkt. Elk jaar koopt McDonald’s namelijk 1.542.000.000 kilo aardappelen in. Daarmee claimen ze de grootste aardappelconsument van deze aardbol te zijn. Wejo!

8. McDonald’s neemt de wereld over

Je hebt het vast wel eens opgemerkt: in elke stad zit er wel een McDonalds. En vaak ook meerdere in één stad. Wist je dan ook dat er om de vier uur, ergens op de wereld, een nieuwe McDonald’s opent? Whut?

9. Meer McDonald’s dan…

Op vervolg van feitje nummer acht, maakt feitje nummer negen, het nog verontrustender. In Amerika zijn er namelijk meer McDonald’s dan ziekenhuizen. Echt waar; 10.660 ziekenhuizen tegenover 14.350 McDonald’s. Dat kan toch eigenlijk niet?

10. Verteren

Als laatste hebben we misschien een feitje dat je helemaal niet hoeft te weten…maar we vertellen het je toch. Die mega lekkere BigMac die jij elke keer neemt, zal je na het lezen van dit feitje, waarschijnlijk niet meer bestellen. Wist je dat het 51 dagen kan duren, voordat jij je BigMac helemaal hebt verteerd? 51 dagen is gewoon bijna twee maanden…