Te gekke outfits, lekker weer, vrienden om je heen en een lekker drankje: iedereen is toch wel gek op een festivals? Ga jij nou naar veel festivals en geef je hier ook redelijk wat ‘poen’ aan uit? No worries! Een festival blijkt namelijk enorm goed voor je gezondheid te zijn.

bron: Pinterest
bron: Pinterest

Onderzoek

Tijd doorbrengen met je vriendinnen, heerlijk dansen, drankjes doen, en dat alles onder het genot van je favo muziek: veel mensen genieten volop van een festival. En naast dat het heel leuk is om helemaal los te gaan op een festival blijkt het dus ook goed voor je gezondheid te zijn.

Maar de vraag is, waarom is een festival eigenlijk goed voor je gezondheid? Nou ten eerste, tijdens een festival beweeg je meer dan normaal, waardoor je veel calorieën verbrandt. Daarnaast zijn de drankjes en snacks die je op zo’n dag eet natuurlijk niet fantastisch gezond. Maar doordat je veel loopt en danst, compenseer je dit ongezonde voedsel alweer voor een deel.

Depressie

Maar dat het gezond is, is zeker niet het enige. Festivals zijn namelijk ook goed om depressies te voorkomen. Je cortisol niveau (het stresshormoon) wordt namelijk verlaagd, waardoor je je rustiger voelt na een festival. Daarnaast kom je even uit je standaard levensstijl als je naar een festival gaat, waardoor je daarna beter kan reflecteren op je eigen leven. Naar een vet festival gaan is dus niet alleen goed voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid. Van muziek wordt je sowieso blij dus eigenlijk klinkt het ook best logisch allemaal. Muziek brengt mensen tot leven maar ook samen. Hierdoor heb je tijdens je festival een fijn gevoel van saamhorigheid. De conclusie is dus: tijd om een extra festivalkaartje te te kopen voor komende tijd! Let’s gooooo. 

Lees ook: Het nieuwe meerdaagse festival Lago Lago heeft een waanzinnige locatie