De lente is officieel begonnen en dat betekent dat we nu ook officieel mogen aftellen tot het festivalseizoen. Wat ons betreft begint dat in Nederland tijdens Pasen want een goed begin van het festivalseizoen begint bij DGTL.

Screen Shot 2019-03-21 at 16.29.28

Festivalseizoen

Dit jaar keert DGTL weer terug op de Amsterdamse NDSM-werf en traditiegetrouw openen zij ook officieel het festivalseizoen met publiek uit het binnen- en buitenland én met revolutionaire duurzaamheidsprojecten. Met een line up met meer dan 60 artiesten zijn ze bigger and better dan ooit tevoren met dit jaar ook voor het eerst een eigen camping.

De line-up

Als marktleider op het gebied van electronic music festivals in Nederland hebben ze uiteraard ook dit jaar grote bekendheden verworven om te komen draaien. We noemen het DJ-duo Disclosure, maar ook Ben Klock, Dixon Kölsch en Laurent Garnier zijn van de partij. DGTL is ook goed in het vinden van lokaal talent en dus maakt het Amsterdamse duo Parallelles hun debut en hebben ze Oceanic, Carista en Titia op de line-up staan. In other words: dit wil je niet missen.

DGTL line up FEM FEM

Duurzaamheidsprojecten

Samen met Amsterdams brillenmerk Ace & Tate zetten ze de plastic waste van Ace & Tate om in een mooi kunstwerk, een onderdeel van hun Art & Sustainability project. Ze zijn bij DGTL bewust van de milieueffecten die een festival met zich meebrengt en dus zijn ze bewust bezig met duurzaamheidsprojecten zoals bijvoorbeeld: geen vuilnisbakken meer, milieuvriendelijke toiletten, geen voedselverspilling en nog een hoop meer. Hun doel is om volgende jaar het eerste circulaire en klimaatneutrale festival ter wereld te worden en ze zijn al behoorlijk goed op weg.

Afijn, een festival om niet alleen naartoe te willen gaan voor de sfeer en muziek, maar ook vanwege hun oog op duurzaamheid. Bestel hier je kaartjes en zorg voor het fijnste aftrap van het festival seizoen. Wees er overigens snel bij want ze zijn bíjna uitverkocht!