In Nederland is de fiets het populairste vervoermiddel en voor ons spreekt het voor zich waarom dit zo is. Makkelijk, mobiel en overal te parkeren, zeker in de drukke stad. We nemen de populaire tweewieler dan ook mee door weer en wind. Of eigenlijk: hij ons.

racefiets FEM FEM

In ons koude kikkerlandje is dat soms best een opgave. Zeker op een herfstige dag: een fietstochtje door hagel, regen en vooral…harde wind. Of eindeloze afstanden waar geen einde aan lijkt te komen. We houden van fietsen en maken er graag een dagelijkse workout van. Maar dan wel met wind mee, graag. En daar hebben wij nu de perfecte oplossing voor gevonden!

De winnaar onder de fietsen

We hebben het natuurlijk over de fiets die met jou meewerkt in plaats van tegenwerkt: de racefiets. Hieronder vallen de roadbikes maar ook wielrenfietsen. Bij een racefiets is er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de trapkracht optimaal is. Hierdoor wordt je kracht direct omgezet in pure snelheid. En dat is wat we willen. Om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Om die windvlagen te trotseren. Om die hagelbui door te komen. Of om zo snel mogelijk naar het strand te fietsen op een zomerse dag.

Om dit mogelijk te maken is er bij de productie van de fiets het aller lichtste materiaal gebruikt, heeft de fiets dunne banden en zijn er geen overbodige accessoires bevestigd zoals bijvoorbeeld een bagagedrager of spatborden. Waar de fiets zeker wél over beschikt, is een paar uitstekende remmen. We hoeven vast niet uit te leggen dat dit met hoge snelheid van levensbelang is…Dit laatste is dan ook de reden dat er extra sterke onderdelen gebruikt zijn en deze soort fiets een ander stuur heeft dan je gewend bent bij een normale fiets. Aha! Wisten wij ook niet.

In alle soorten en maten

Racefietsen zijn er in alle soorten en maten. Zo is er een uitgebreide selectie racefietsen te koop in verschillende prijsklassen.  Ja, ook als jij denkt: ‘zo’n sportieve fiets, niets voor mij’, is er een type racefiets voor jou. Want het maakt het fietsen écht leuker en bovenal sneller. Van budgetproof racefietsen tot zeer luxe elektrische racefietsen. Om hem helemaal eigen te maken en af te stemmen op jouw behoeften, kun je ook zelf je eigen racefiets samenstellen. Zo kies je het zadel, frame en het soort stuur die jij prettig vindt. Maar hoe weet je nu welke fiets bij jou past?

Welke racefiets past bij jou?

Ben je op zoek naar een fiets waar je af en toe een leuk snel tochtje mee wilt maken, dan zoek je natuurlijk een andere soort racefiets dan wanneer je gaat deelnemen aan een triathlon. Onze tip: bepaal vooraf aan welke voorwaarden jouw racefiets moet voldoen en hoeveel geld je eraan uit wilt geven. Kijk welke merken er zijn, wat je mooi vindt en welke framehoogte jij nodig hebt bij jouw lengte. Eigenlijk is het dus het meest belangrijk om te kijken wat voor een fietsstijl je hebt en daarop je nieuwe fiets af te stemmen.

En, heb jij al zin in je volgende fietstochtje?