Mis jij de televisieserie Downton Abbey ook? De serie die zich afspeelt in het fictieve Downton Abbey, het statige huis van de graaf en gravin van Grantham, en ook de levens van de aristocratische familie Crawley volgt. We hebben een film gevonden waardoor je weer voor eventjes het gevoel hebt dat je kijkt naar een Downton Abbey-reünie: The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

downton abbey FEM FEM

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society is een Britse romantische historische dramafilm wat begin dit jaar al in de bioscopen verscheen. Vlak na het einde van de Tweede Wereldoorlog reist journaliste Juliet Ashton (gespeeld door Lily James) naar Guernsey, dat in tegenstelling tot het Verenigd Koninkrijk wel bezet is geweest door de Duitsers. Ze reist er naartoe om meer te weten te komen over een vreemd literair genootschap dat tijdens de oorlog is ontstaan.

Het is een verfilming van de succesvolle roman van Mary Ann Shaffer en Annie Barrows uit 2008 en er werden verschillen potentiële actrices genoemd voor de hoofdrol maar regisseur Kenneth Branagh besloot dat hij Downton Abbey-actrice Lily James wilde én Nederlandse acteur Michiel Huisman. Maar Lily is niet de enige Downton Abbey actrice die meedoet. Zo zijn ook actrices Jessica Brown Findlay (Lady Sybil Crawley in de serie) en Penelope Wilton (Isobel Crawley in de populaire serie) én acteur Matthew Goode die wellicht maar een minirol had, maar alsnog Downton Abbey-alumni is.

Vanaf 10 augustus staat de film op de Amerikaanse Netflix dus het is nog héél even geduld hebben voordat het ook in Nederland te streamen is maar we houden je op de hoogte!