Het zat er natuurlijk wel aan te komen. Na alle films over muzieklegendes zoals Johnny Cash, Freddie Mercury en Elton John was het aftellen tot er nieuws zou komen dat er ook een film zou worden gemaakt over ‘The King of Rock‘ Elvis Presley. En terwijl vele dachten dat het Harry Styles zou zijn de de rol van Elvis zou vertolken, is het toch de nog redelijk onbekende acteur Austin Butler die Elvis gaat spelen.

film elvis presley FEM FEM

Biopic over Elvis Presley

Na zijn succes met de film The Great Gatsby is de biopic van Elvis Presley de volgende grote project van regisseur Baz Luhrmann. Samen met Craig Pearce heeft hij het scenario geschreven en ook Tom Hanks is van de partij die de rol van Presley’s manager, kolonel Tom Parker, gaat vertolken.

Austin Butler

“Ik wist dat ik deze film niet zou kunnen maken als de casting niet absoluut perfect zou zijn”, gaf regisseur Baz Luhrmann aan. “We zochten dan ook uitgebreid voor een acteur met het vermogen om de bijzondere natuurlijke beweging en de vocale kwaliteiten van deze weergaloze ster op te roepen, maar ook de innerlijke kwetsbaarheid van de artiest. Het was een eer om tijdens het castingproces zo’n talentvolle groep te ontmoeten.” Blijkbaar stond Austin al iets langer op de lijst van Baz na het zien van The Iceman Cometh op Broadway waar de jonge acteur tegenover Denzel Washington speelde.


View this post on Instagram

“You have made my life complete, and I love you so”

A post shared by Austin Butler (@austinbutler) on

Verder is Austin eigenlijk al jaren bezig in Hollywood. Zo was hij te zien in de serie The Carrie Diaries, een serie over het leven van Carrie vóór Sex & The City, en binnenkort is hij in de bioscoop te zien samen met Leonardo DiCaprio en Brad Pitt in Once Upon a Time in Hollywood. Andere kennen hem misschien als het vriendje van actrice Vanessa Hudgens die zelf ooit groot werd na haar rol in High School Musical. Afijn, het lijkt erop dat dit dan echt nu zijn big break in Hollywood gaat worden en laten we hopen dat het net zo’n succes zal worden als Rocketman en Bohemian Rhapsody.

We moeten nog wel even geduld hebben tot de film in de bios verschijnt want de opnames beginnen pas ergens in 2020.