Kunnen jullie, net als wij, ook niet wachten op weer een nieuwe lading ijzersterke films ? Het jaar 2020 belooft een goed jaar te worden voor alle filmfanaten onder ons. 2020 gaat ons een breed scala aan verscheidene soorten films bieden. Ben jij benieuwd welke films je vast in je agenda kan gaan noteren? Lees hier de 7 films waar we naar uitkijken volgend jaar.

films 2020 FEM FEM

Woman

Op 12 maart 2020 kunnen we een hele bijzondere documentaire verwachten. De documentaire schetst een portret van 2000 vrouwen uit 50 verschillende landen. Een ode aan de culturele diversiteit en biodiversiteit van gebruiken, kleding en religieuze overtuigingen. Aan bod komen onderwerpen als huwelijk, moederschap, opleiding, seksualiteit, economische onafhankelijkheid, menstruatie en abortus. Ook zullen er getuigenissen langskomen van vrouwen uit verschillende sociale klassen, zoals staatshoofden, schoonheidskoninginnen en buschauffeurs. Benieuwd naar een film over vrouwelijkheid en de omstandigheden voor vrouwen, die in veel delen van de wereld nog verre van ideaal zijn? Dan zal deze documentaire absoluut aan jouw verwachtingen voldoen.

A Beautiful Day in the Neighborhood

A Beautiful Day in the Neighborhood is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Een verhaal dat gaat over een vriendschap tussen de beroemde Amerikaanse presentator Fred Rogers en de journalist Tom Junod. Fred Rogers wordt gespeeld door niemand minder dan Tom Hanks. Hij vervult zijn rol uitstekend en creëert een meeslepende ervaring bij het publiek. Lloyd Vogel vervult de rol van Tom Junod. De film gaat over een cynische journalist die met tegenzin televisiepresentator Fred Rogers moet interviewen voor het magazine Esquire. Naarmate de journalist Fred Rogers beter leert kennen, verandert zijn mening over de presentator en zijn kijk op het leven. Als we de beste filmrecenten mogen geloven, wordt het een film waar we meteen aan verknocht zullen raken.

La Belle Époque

Het nieuwe jaar inluiden met een romantische film? Dat kan, want op 2 januari verschijnt La Belle Époque in de bioscoop. Het verhaal gaat over de zestigjarige Victor. Zijn leven raakt ontregeld nadat hij Antoine, een succesvolle zakenman, ontmoet die hem kennis laat maken met een unieke manier van entertainment. Het bedrijf van Antoine biedt zijn cliënten de kans om terug de tijd in te gaan. Victor mag een moment naar keuze herbeleven en kiest de mooiste week uit zijn leven. Victor gaat veertig jaar terug in de tijd om opnieuw zijn ware liefde te ontmoeten. Het belooft een heerlijke, Franstalige romantische komediefilm te worden.

A White, White Day

Op donderdag 13 februari verschijnt de IJslandse dramafilm A White, White Day. In een klein, afgelegen IJslands dorpje verdenkt een voormalig politiechef een buurtgenoot ervan dat hij een affaire heeft gehad met zijn vrouw. Zijn vrouw is kortgeleden omgekomen bij een auto-ongeluk en de politiechef kan het maar niet loslaten. Ze verborg iets voor hem en hij wil koste wat het kost, weten wat er is gebeurd. Zijn obsessie om de waarheid boven tafel te krijgen, wordt een gevaar voor hemzelf en zijn geliefden. Deze spannende dramafilm laat je gedurende ongeveer anderhalf uur op het puntje van je stoel zitten.

Fahim

Het duurt nog even, maar het is het wachten waard. Op 11 juni 2020 komt de film Fahim in de Nederlandse bioscopen. Fahim is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Fahim en zijn vader vluchten uit hun geboorteland Bangladesh en moeten hun familie achterlaten. Ze komen aan in Parijs en vragen hier politiek asiel aan. Dit gaat niet zonder slag of stoten, want ze staan onder continue dreiging het land uit te worden gezet. Dankzij het schaaktalent van Fahim leert hij de beste schaakmeester van Frankrijk kennen en mag hij deelnemen aan de kampioenschappen. Op de dag dat het kampioenschap plaatsvindt, worden Fahim en zijn vader het land uitgezet. Het is een meeslepend en spannend verhaal over een zeer actuele gebeurtenis. Lukt het Fahim om kampioen te worden en samen met zijn vader in Frankrijk te mogen blijven?

Avatar 2

17 december 2020 klinkt nog heel ver weg, maar op die datum maakt Avatar 2 haar debuut in alle Nederlandse bioscopen. Avatar 2 is een vervolg op de sciencefictionfilm Avatar. Avatar is een fictief verhaal dat zich afspeelt in de toekomst, namelijk in het jaar 2154. Avatar 2 belooft nóg beter te zijn dan het eerste deel en dit was al een spectaculair fenomeen. Het wordt een prachtig vervolg op het sprookjesachtige verhaal dat zich afspeelt in een onwerkelijke wereld vol fantasie.

Legally Blonde 3

Wereldwijd zijn de eerste twee films van Legally Blond een enorm succes geweest. Op 14 februari 2020, bijna twintig jaar nadat het eerste deel uitkwam, is het dan eindelijk zover. Legally Blonde 3 verschijnt in alle bioscopen. Het derde deel belooft nog grappiger, flauwer en lachwekkender te zijn dan de voorgaande films. Het zal een film worden met nog meer problemen, nog meer dingen die fout gaan en nog meer dingen waarin iedereen zich wel kan herkennen. Je ken een dosis humor, foute scenes en ook een feel good gevoel verwachten.


View this post on Instagram

To whom it may concern… 💌 💞 sincerely, #ellewoods

A post shared by Reese Witherspoon (@reesewitherspoon) on