Jij als echte Clueless fan kan er maar geen genoeg van krijgen! Het liefst kijk je de film elke dag. Toch zijn er nog genoeg andere films en series die jij vast ook leuk vindt. Dit zijn de films en series die jij moet zien als je Clueless fan bent!

Bridget Jones’s Diary

Clueless is een moderne opfrissing van een klassieke Jane Austen. Dit geldt ook voor Bridget Jones’s Diary. In de film is Bridget een beetje een puinhoop. Ze zit vast in een uitzichtloze baan en is ook nog eens verliefd op haar playboy-baas. Ze is zeker niet op haar best wanneer ze familievriend Mark Darcy weer ontmoet. Ze kan hem maar niet uitstaan. Terwijl Bridget de controle over haar eigen leven begint te nemen en haar slechte gewoonten begint te doorbreken, begint ze ook te beseffen dat Mark Darcy misschien toch niet zo’n vreselijk persoon is.

Aha

Legally blonde

We zijn het er waarschijnlijk allemaal over eens dat, als ze elkaar ooit zouden ontmoeten, Cher Horowitz en Elle Woods zeker vrienden zouden zijn! Elle begint bij een studentenvereniging, in verwachting zich te gaan verloven met haar vriendje, Warner. Wanneer hij haar in plaats daarvan dumpt en beweert dat die moet gaan daten met iemand die serieuzer is, wil ze hem zijn ongeluk bewijzen!

Den of Geek

Mean girls

Nieuweling Cady, een studente die voor het eerst naar een ‘echte’ school gaat nadat ze in Afrika thuisonderwijs heeft gehad, raakt bevriend met een paar eigenzinnige buitenstaanders, maar al snel raakt ze betrokken bij de wat coolere, gemene groep van de school.

Cineville

13 Going on 30

De impopulaire tiener Jenna doet op haar 13e verjaardag een wens om 30 te zijn. Plotseling wordt ze wakker en ontdekt ze dat haar wens is uitgekomen en dat ze daadwerkelijk ook 30 jaar oud is. Nadat ze heeft ontdekt dat haar toekomstige zelf succesvol is, maar ook egoïstisch en oppervlakkig, probeert Jenna haar zaken recht te zetten.

TrosKompas

Glee

Glee is een Amerikaanse serie waarbij het verhaal draait om een groep jongeren die onder leiding van hun leerkracht, een koor willen beginnen!

XGN.nl

Easy A

De gewone, wel iets nerderige Olivia begint per ongeluk een gerucht over zichzelf terwijl ze probeert te ontsnappen aan een reis met de hippie familie van haar vriend. Wanneer haar eigen gerucht zich verspreidt, besluit Olive te leunen op haar nieuw bedachte reputatie. Maar na een tijdje begint ze de keerzijde in te zien van de vrouw met een reputatie op school.

IMDb

She’s the Man

De comedy She’s the Man draait allemaal om Viola, een voetballer die boos is over het feit dat haar team wordt uitgeschakeld. Wanneer haar tweelingbroer in het geheim zijn elite-internaat verlaat om met zijn band er vandoor te gaan, stemt Viola in om zich voor te doen als haar tweelingbroer. Viola neemt zijn plaats in en hoopt alle tegenstanders van haar voetbalvaardigheden te bewijzen. Onderweg raakt ze bevriend met Duke, de teamcaptain, en begint per ongeluk een liefdesvierkant vol geheime identiteiten en verwarde verliefdheden.

IMDb

Lees ook: Deze films en series verschijnen in februari op Netflix