Afgelopen december gingen we allemaal massaal de serie You bingen. Een psychologische thriller met een stalker in de hoofdrol. Het is nog even wachten tot het vervolg seizoen maar tot die tijd hebben we een lijst met films die allemaal iets weg hebben van de serie. Happy binging!

red eye FEM FEM

Red Eye

Oké, als je het wilt hebben over creepy films, dan moet je Red Eye zeker niet overslaan. In deze film ontmoet Lisa Reisert (Rachel McAdams) de aantrekkelijke en charming Jackson Rippner (Cillian Murphy) op een vlucht naar Miami. In eerste instantie denkt Lisa dat het lot hen bij elkaar heeft gebracht maar komt ze erachter dat Jackson dit allemaal al had gepland. En niet alleen dat, zo onthult hij ook dat hij haar vader heeft ontvoerd.

Single White Female

Best een oldie, maar een echte klassieker als het gaat om stalker films: Single White Female. In deze film volgen we het verhaal van Allison Jones (Bridget Fonda) die net heeft uitgemaakt met haar verloofde en op zoek is naar een nieuwe kamergenoot. Zo vindt ze Hedra Carlson en kunnen ze het al gelijk heel goed met elkaar vinden. Maar dat verandert snel nadat Allison ontdekt dat Hedra een hele enge obsessie met haar heeft.

One Hour Photo

In You ontmoet Joe Beck tijdens werk en ook in One Hour Photo begint het zo. Een foto-ontwikkelaar, gespeeld door Robin Williams, werkt in een winkelcentrum waar hij foto’s voor een lokaal gezin jarenlang heeft ontwikkeld. Wanneer hij ontdekt dat de man een affaire heeft, raakt hij op een één of andere manier geobsedeerd en loopt het allemaal uit de hand.

Gone Girl

Gebaseerd op de roman van Gillian Flynn, gaat deze film over de schrijver Nick Dunne (Ben Affleck). Hij lijkt het perfect leventje te leiden met een perfect huwelijk samen met zijn vrouw Amy (Rosamund Pike). Maar alles verandert wanneer Amy vermist wordt. Nick wordt gelijk de hoofdverdachte van deze zaak en wordt neergezet als sociopaat door de media. Maar zit hij nou wel of niet achter haar verdwijning?

American Psycho

Ook is American Psycho gebaseerd op een roman. Zo speelt in deze film de aantrekkelijke Christian Bale de hoofdrol van Patrick Bateman. Overdag is hij een investeringsbankier en ’s nachts een seriemoordenaar. Je kan Patrick een beetje vergelijken met Joe in You; overdag een knappe en intelligente man met niks te verbergen, maar achter hem schuilt een moordenaar die geen enkel spijt heeft van zijn daden.

Misery

In deze klassieker van Stephen King neemt de voormalige verpleegster Annie Wilkes (Kathy Bates) haar favoriete romanschrijver Paul Shaldon gevangen in haar verborgen hut. Ze dwingt ze hem om het zijn laatste roman te schrijven op een manier die aan haar verwachtingen voldoet. Zo hebben we hier ook weer te maken met een ernstige obsessie en angstaanjagende marteling. In other words: een perfecte thriller.

Fear

Deze film uit 1996 gaat over een tiener genaamd Nicole Walker (Reese Witherspoon) die helemaal hoteldebotel wordt op een 20-jarige jongen  David McCall (Mark Wahlberg). Hij lijkt alles te hebben: knap, aantrekkelijk, charmant en opwindend. Maar al snel worden er psychopatische eigenschappen onthuld die de vader van Nicole. Hij doet daarom zijn uiterste best om zijn dochter te beschermen van David.

Bekijk ook wat de laatste toevoegingen zijn op Netflix in april.