Ongemakkelijke stiltes, issues over het splitten van de rekening en een gebrek aan social skills: we hebben het hier natuurlijk over het programma First Dates. Of je nu een trouwe volger bent of het eens in de zoveel tijd kijkt, het ís en blijft vermakelijk. We zetten de ergste scenes van het datingsprogramma nog eens op een rijtje.

Joël Knetterdel

Als je Joël zegt, dan zeg je knetterdel. Nee, en nu zonder grappen: Joël is 30 jaar, content marketeer en heeft ‘wel eens’ gedate. Wel eens?! Hij heeft er een paar 1000 (!) Tinder matches. Nou Joël, als we in jouw schoenen stonden hadden we éven gewacht met het delen van deze informatie. Gelukkig neemt de Limburger het ‘allemaal niet te serieus’.

Zijn date is de blonde Laura met wie hij graag zijn hersenspinsels wil delen. Zo vertelt hij haar over de, jawel, knetterdel: een frikandel met ‘knetterkorrels’ die hij zelf heeft bedacht. Laura verstaat hem niet hélemaal juist en denkt dat Joël het een ‘super geil’ noemt i.p.v. knetterdel. Awkward!

Joel first dates
@NPO3

Koriander

De Rotterdamse Lizanne (ja, met een Z) zou zichzelf omschrijven als koriander. Ja precies, dat groene kruid dat naar ~zeepsop~ smaakt. Je houdt ervan, of je houdt er niet van.

Lizanne gaat voor het complete plaatje. De blondine wil naar iemand kijken en denken: ‘I wouldn’t have mind.’ I. wouldn’t. have. mind?! Is dát wat je wilt denken als je naar de vader van je toekomstige kinderen kijkt? En WAT zou je dan niet erg vinden? Please explain us.

lizanne first dates
@NPO3

Liefde is

Pascalle omschrijft liefde als volgt: ‘Voor mij is liefde wakker worden, en gewoon een knappe vent naast je hebben die koffie voor je zet’. Nee girl, dat is géén liefde, dat is een persoonlijke assistent.

Haar date verrast haar meteen als hij binnen komt wandelen, helaas niet op een positieve manier, zijn schoenen matchen namelijk niet met zijn bloes. Omg!

Om maar meteen met de deur in huis te vallen stelt Pascalle de vraag der vragen: of hij in de ochtend koffie voor haar zal maken. De reactie van haar date hierop is goud waard: ‘Je mankeert je toch niks aan je handen?’ Naast de vraag schuift ze nog iets op hem af: het kistje met de rekening. Queen P ain’t paying.

Na afloop wil Pascalle nog wél een drankje doen: alleen als híj betaalt natuurlijk. Shook!

 

Pascalle first dates
@NPO3

Lees ook: Je bestie in een relatie? Zo voel jij je niet het derde wiel