Ik moet er weer echt aan gaan geloven.. De kilootjes zijn er de laatste weken aangevlogen en mijn onderkin is verdriedubbeld. Ja, de decembermaand doet weinig goeds voor mijn figuurtje.. En het is tijd om er weer wat aan te doen!

vssport

Fitnessen

Fitnessen, bah.. Als ik eraan denk heb ik er altijd 0.0 zin in. Toch, het moment dat ik weer op de loopband sta voel ik me ineens weer helemaal goed en wil ik er het liefst heel de dag, avond en nacht blijven. Ben ik al afgevallen – vraag ik mezelf af na een halfuurtje rennen. Nee, natuurlijk niet gek. Waarschijnlijk ben jij net als ik op zoek naar het apparaat in de sportschool waar je de meeste calorieën mee verbrand en waarbij je ook niet half dood op de grond hoeft te liggen omdat je uitgeput bent (of misschien ook wel als je dat fijn vindt).

Meeste effect?

Nu ben ik voor mijzelf erachter gekomen welk apparaat het meest effect heeft. Benieuwd welke dat is? De simpele loopband! Nu denk je: hoe kan je daar nou zoveel calorieën mee verbranden? Je moet ook niet normaal gaan wandelen – alhoewel dat natuurlijk ook goed voor je is. Het zit hem erin dat je de loopband op een helling zet. Als jouw loopband dit heeft – top! Ik zet de hellingsstand op het allerhoogst, hierdoor heb je het gevoel alsof je een berg aan het beklimmen bent. Start bij loopstand 5 of 6 en bouw dit op. Je zult merken dat je stevige passen moet maken om het tempo bij te kunnen houden. Doordat de loopband verbonden is met een helling, vergt het meer energie van je lichaam.

Hoelang moet je dit dan doen?

Ik loop altijd ongeveer 45 minuten op dit apparaat. Het laatste kwartiertje schakel ik over naar nog een hardlooptempo op de normale stand. Doordat ik dit 45 minuten doe, verbrand ik meestal tussen de 400 á 500 calorieën. Dit is behoorlijk veel! Terwijl ik dit doe, loopt mijn zusje altijd hard op de loopband gemiddeld een halfuur tot drie kwartier. Haar verbrandde calorieën? DE HELFT! Plus, zij is helemaal kapot terwijl ik nog genoeg energie over heb voor het volgende apparaat. Zo kan ik makkelijk twee uur volmaken in de sportschool.

Wat is jouw favoriete fitnessapparaat?