Als je een baan hebt waarbij je 8 uur per dag achter een bureau zit, krijg je niet echt veel beweging. Wil je toch wat fitter worden terwijl je aan het werk bent, kijk dan eens naar deze manieren die makkelijk zijn toe te passen op je dagelijkse routine. Zo wordt je fitter op kantoor!

iStock-610884518

Neem de trap

Laat de lift voor wat het is en loop die trap omhoog naar de derde verdieping. Je kan zelfs een paar beenspier oefeningen, zoals squats, doen tijdens je korte wandeling omhoog.

Stretch

Stretch om de zoveel tijd even je nek, rug en schouders. Hierdoor voel je je meer relaxt en neem je een betere houding aan achter je computer. Ga ook wat vaker staan om je spieren te strekken.

Gebruik een app

Gebruik een app die je er aan herinnert om meer te bewegen of waarbij je met een stappenteller bij kan houden hoeveel je al gelopen hebt. Zo ben je gemotiveerder om meer te lopen op een dag.

Mini oefeningen achter je bureau

Doe een paar kleine, onopvallende oefeningen terwijl je achter je bureau zit. Span je billen aan voor 5 tot 10 seconden en laat dan los en herhaal dit enkele keren. Je kan ook tijdens het typen op je computer je buikspieren aanspannen. Of je houdt je benen om de 5 seconden omhoog terwijl je zit om in beweging te blijven zonder dat iemand het door heeft.

Loop meer

Loop naar het station in plaats van de bus te pakken, ga een blokje om met je takeaway koffie of thee of loop aan het einde van de dag een rondje in het park. Een kleine wandeling volstaat al.

Neem je sportspullen mee

Om tijd te besparen kan je je sportspullen alvast meenemen naar je werk. Kleed je om aan het einde van je werkdag en je kunt gelijk door naar de sportschool.

aHR0cHMlM0ElMkYlMkZzMy5hbWF6b25hd3MuY29tJTJGYmxvZ2xvdmluLXVzZXItaW1hZ2VzLXByb2QlMkZuYXRpdmUtcG9zdC1pbWctMS01NTk2NS01OGY5YzlkNzg5OWYz

Foto via Career Girl Daily

Wat is crossfit? Hier lees je alle ins en outs over dit begrip.