Lekker zo’n avondje met je vriendinnen in een restaurant. Je hebt je mooi aangekleed en je hebt er zin in. Ondertussen zitten jullie al even te wachten en heb je al aardig wat wijntjes gedronken. Opeens zie je hem zitten, in het hoekje van het restaurant. Totaal onverwacht en onvoorbereid maar deze man wil je niet laten lopen. Je wil een gesprek met hem aangaan. Wil jij dan een kans maken, maak de volgende flirtfouten dan niet.

Zeggen dat hij schattig is

In principe wil geen enkele man zich schattig voelen. Een man wil zich mannelijk voelen en hij wil het gevoel hebben dat hij jou kan beschermen. Op de dingen die hij doet is hij trots en ook deze zijn allerminst schattig. Zegt hij dat hij werkt als bejaardenverzorger? Laat dat “ah wat schattig” dan achterwege. De man is namelijk heel veel, maar schattig is niet het juiste woord.

FEMFEM flirtfouten

Hem naar beneden halen

Grapjes zoals “Kom op, je bent een man!” zijn voor jou heel onschuldig en absoluut niet bedoel om hem te kleineren, maar zo kan het naar hem wel overkomen. Je hoeft hem echt niet constant te vertellen hoe mannelijk hij is, maar het tegenovergestelde is allerminst een verstandig plan.

Hem constant willen overtreffen

De hele tijd vertellen dat je bepaalde dingen zelf ook hebt ervaren is niet waarop hij zit te wachten. Toon interesse en stel vragen aan hem in plaats van constant dingen te vertellen over jezelf. Ben af en toe een klein beetje bescheiden. Als hij geïnteresseerd is in jou gaat hij heus wel vragen terug stellen.

Zijn complimenten niet aannemen

Als hij alle moed bij elkaar heeft geraapt om je te vertellen hoe mooi je er uit ziet, bedank hem daar dan gewoon voor. Zeg niet “Oh ik ben anders rechtstreeks van mijn werk hierheen gekomen” of “Ah wat ben je toch lief”. Deze reactie zal hem allerminst aansporen je in de toekomst nogmaals een compliment te geven. Wij vrouwen vinden het soms moeilijk een compliment aan te nemen. Maar als hij er een geeft, zul je het wel verdiend hebben.