Doe je mee aan Expeditie Robinson, dan kan je ervan uitgaan dat je flink wat kilo’s gaat verliezen. Ook deelnemer Floris Göbel is behoorlijk wat afgevallen en stapte na zijn exit op de weegschaal. Het resultaat? Een opengevallen mond.

floris göbel vriendin
Bron: Expeditie Robinson

Exit van Floris Göbel

Afgelopen zondagavond hebben we kunnen zien hoe Floris Göbel zijn eilandmaatjes moest uitzwaaien. Een onverwachtse actie van Willem zorgde er namelijk voor dat niet hij, maar zijn eilandmaatje Ilse de immuniteitsmunt mocht inzetten. Het resultaat? Alle stemmen die op Ilse gericht waren, vervielen. Het duurde even tot Floris het besef had dat hij huiswaarts moest keren, maar al gauw werd het voor hem duidelijk: zijn tijd op het eiland zat erop.

Floris pakte zijn exit sportief op en zei zelfs de lieve woorden: “Jullie hebben dit echt goed gespeeld.” Laten we eerlijk zijn, Floris is én blijft gewoon echt een cutie. 

Weegmoment na Expeditie Robinson

Maarre, na Expeditie Robinson wordt het serieus. Na wekenlang overleven op rijst, meel, zonneschijn en bizar intense proeven, besloot Floris de weegschaal te trotseren. En daar moest hij even van bijkomen, de cijfers waren namelijk schokkender dan verwacht. Hij bleek meer dan 10 kilo lichter te zijn dan toen hij zijn eerste kokosnoot kraakte op het eiland.

In een video deelt Floris de aftermath van zijn dieet van bijna niets. Het lijkt erop dat zijn sixpack niet alleen van de proeven kwam, maar ook van een flink tekort aan maaltijden. Hij onthult dat hij nu een veertje is op de weegschaal, met een pluizige 71,5 kilo. Ja, je leest het goed – 71,5 kilo.

“Floris dacht aan vijf kilo, maar uiteindelijk is hij veel meer afgevallen”, lezen we bij de video van RTL. In de video horen we hem zeggen: “Voor de expeditie woog ik 82 kilo.” Floris gaat vervolgens op de weegschaal staan en is compleet in shock. “Dit meen je niet, dit had ik nooit verwacht. Ik dacht in mijn hoofd dat ik misschien 75 kilo zou wegen.”

Floris is niet de enige die in shock is van het weegmoment. Eerder zagen we Expeditie-collega Eva Simons die na haar tijd op het eiland op de weegschaal ging staan. Enne, laten we eerlijk zijn, wij snappen die geschrokken reacties wel. Want hoe vreemd is het om jezelf wekenlang niet in een spiegel te kunnen bekijken?