Niets geeft zo’n boost aan je look als een perfecte blowout, toch? En guess what je probeert dit waarschijnlijk al die tijd al op de verkeerde manier voor elkaar te krijgen. Op TikTok zagen we een trucje die we niet aan je voorbij konden laten gaan, want dit is een serieuze gamechanger voor je coupe.

fohnborstel verkeerd
Bron: @matildadjerf

Föhnen op de verkeerde manier

Dacht je dat je alles wist over föhnborstels? Think again. We hebben namelijk al die tijd de föhnborstel verkeerd gebruikt. In plaats van simpelweg naar buiten te föhnen, spotten we op TikTok een manier om je lokken nét wat extra volume te geven. TikTokker @quintymirjam laat zien dat je je plukken niet alleen om het borstelgedeelte van een föhnborstel heen moet draaien, met deze techniek krijg je namelijk een gekamd resultaat, met onderin een kleine slag.

Om meer volume in je haar te krijgen, is het belangrijk dat je de pluk verder door blijft draaien. Je wikkelt de opgewarmde pluk haar om de hele borstel heen, waardoor er een extra slag in komt. Deze techniek is de ultieme match voor fijn of futloos haar. Het haar wordt als het ware opgetild vanaf de wortels, waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de haarschachten en je lokken er voller uitzien.

We snappen dat dit nogal eh… ingewikkeld klinkt. Voor extra duidelijkheid raden we je aan om onderstaande video goed te bekijken.

@quintymirjam For the perfect blow-out #dyson #blowout ♬ Gorgeous Remix (feat. City Girls) – Tee Grizzley & Skilla Baby

Hoe creëer je de perfecte blowout?

Ready om die nieuwe truc in actie te brengen? Start met handdoekdroog haar en verdeel het in secties. Spuit een ruime hoeveelheid hittebeschermer op je lokken en kneed dit voorzichtig in je haar. Klem de rest even vast en laat het föhnen beginnen! Pak een pluk, wikkel ‘m volledig om de föhnborstel, begin bij de aanzet en rol naar beneden terwijl je föhnt. Herhaal dit proces tot alle plukken geföhnt zijn. Heb je dik haar? Kies dan voor kleinere plukken voor het beste resultaat.

Belangrijk: neem de tijd. Draai elke pluk rustig om de borstel en laat ‘m opdrogen terwijl je blijft rollen. Zo voorkom je klitten en haarbeschadiging. Merk je dat krullen na tien minuten uit je haar verdwenen zijn, dan kun je deze föhntechniek eindigen met een koude luchtstand. Op deze manier zal het nog langer blijven zitten en geef je je lokken wat extra glans.

Eén ding is in ieder geval duidelijk: een föhnborstel is niet alleen een tool om je haar te drogen, maar een ticket naar volumineuze, levendige lokken. Met deze nieuwe techniek geef je je haar de boost die het verdient. Neem de tijd, gebruik de juiste producten en tools, en geniet van een blouwout alsof je net uit een kapperszaak bent gewandeld.