Heb jij nog een tripje Italië op de planning staan? Dan mag je het dorpje Ortana zeker niet overslaan. In dit dorpje vind je namelijk de meest bijzondere fontein ooit. Deze fontein in Italië schenkt namelijk de hele dag rode wijn. Daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen.

Tripje naar Italië

De zomer loopt ten einde, maar dat betekent niet dat een tripje naar Italië geen optie meer is. Als het nog niet op de planning stond, is dit hét moment om dat tripje te plannen. Italië heeft namelijk alles wat je wil tijdens een vakantie. Mooi weer, heerlijk eten en natuurlijk goede wijn. En dat laatste vang je gewoon helemaal gratis op uit de fontein in Ortana.

Rode wijn fontein

Mocht je dus naar Italië gaan, kun je het plaatsje Ortana niet overslaan. Daar vind je namelijk de grote wijngaard Dora Sarchese. Deze wijngaard bestaat al een behoorlijke tijd en heeft een interessante geschiedenis. De fontein ligt namelijk precies op de route van de pelgrims en dat heeft een reden. Pelgrims konden hier vroeger namelijk langswippen voor een kleine pauze. En dat doe je natuurlijk met een wijntje erbij!

Bezoekjes voor de wijn

De wijn stroomt dag en nacht uit de fontein en is helemaal gratis. Een bezoekje aan deze fontein is dus een must visit. Als je er dan toch bent, kun je meteen een kijkje nemen bij de grote wijngaard. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een wijnproeverij te doen. Dan proef je naast de rode wijn ook nog andere wijn. Als dat niet als een perfect tripje klinkt, weten wij het ook niet meer.