Een gratis glaasje wijn klinkt voor liefhebbers natuurlijk als muziek in de oren. Maar wat nou als we je zeggen dat je op een prachtige locatie onbeperkt verse rode wijn kan drinken zonder er ook maar een cent voor hoeven te betalen? Dit paradijsje bevindt zich in Ortana, een prachtige stad in het oosten van Italië. Wijnliefhebbers keep reading!

Wijn fontein

Midden in de stad Ortana is het favoriete plekje van elke wijnliefhebber te vinden: de rode wijn fontein. De Free Red Wine Fountain staat op de Dora Sarchese Vineyard, een landgoed waar wijnboeren werken. Je kan hier niet alleen hele lekkere wijn drinken, maar ook rondleidingen krijgen en wijnproeverijen doen. Haast is niet nodig, aangezien de fontein maar liefst 24/7 de heerlijke rode wijn vloeit.

Maar wie heeft nou bedacht om een gratis rode wijn fontein te maken? Deze fontana del vino is met een heel mooi doel gemaakt. De fontein ligt namelijk aan het einde van een pelgrimsroute van maar liefst 315 kilometer. Vandaag de dag maken mensen nog steeds de historische tocht Cammino di San Tommaso van Rome naar Ortana. De fontein is een beloning voor iedereen die de tocht heeft afgelegd. Wie wil nou niet een heerlijk glaasje rode wijn om de dorst te lessen na een lange wandeltocht? Dat verklaart in ieder geval waarom de wijn helemaal gratis is!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Cléo (@cleoklm)

Wie graag de verse wijn wil proeven zonder daarvoor een pelgrimstocht te hebben afgelegd, heeft geluk. De fontein is tegenwoordig ook gewoon open voor toeristen. Wij weten wel waar we onze zomervakantie gaan doorbrengen!

Nog op zoek naar een leuk uitje met je wine loving friends? Uit deze escape room ontsnap je alleen door wijn te drinken!