snack

5x gezonde, originele en lekkere snacks die je makkelijk thuis kunt maken

Food & Drinks14 jan , 11:00 doorMaud Maarssen

Ben je op zoek naar gezonde snacks die je zelf thuis kunt maken? Laat de standaard worteltjes en hummus even links liggen, want we hebben wat originele en hippe ideeën voor je verzameld. Deze recepten zijn makkelijk, voedzaam én het allerbelangrijkste: goddelijk.

1. Energy balls met matcha en kokos

Wat heb je nodig?

  • 100 gram havermout
  • 8 ontpitte dadels
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel matchapoeder
  • Geraspte kokos

Mix de havermout, dadels, kokosolie en matchapoeder in een keukenmachine tot een plakkerig deeg. Rol kleine balletjes van het mengsel en haal ze door de geraspte kokos. Laat ze even opstijven in de koelkast. Een perfecte snack voor onderweg of na je work-out!

2. Zoete aardappelchips met kruiden

Wat heb je nodig?

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Paprikapoeder, rozemarijn en een snufje zout

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de zoete aardappel in dunne plakjes (bij voorkeur met een mandoline). Meng ze met olijfolie en de kruiden. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15-20 minuten, tot ze krokant zijn. Heerlijk bij een dip van Griekse yoghurt en limoen!

3. Griekse yoghurt bark met fruit en noten

Wat heb je nodig?

  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • Handjevol blauwe bessen
  • Aardbeien in plakjes
  • Fijngehakte amandelen

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de yoghurt met de honing en smeer het mengsel uit op de bakplaat. Strooi de bessen, aardbeien en amandelen eroverheen. Zet het in de vriezer en laat het minstens 4 uur opstijven. Breek de bark in stukken en geniet van een frisse, gezonde snack.

4. Courgettefrietjes met Parmezaan

Wat heb je nodig?

  • 2 courgettes
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram volkoren paneermeel
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette in dunne reepjes. Klop het ei los en meng de Parmezaan met het paneermeel. Haal de frietjes door het ei en vervolgens door het kaasmengsel. Bak ze 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Perfect als hartige snack!

5. Vegan chocolade-avocado mousse

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe avocado’s
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel vanille-extract

Pureer alle ingrediënten in een blender tot een romige mousse. Laat het minimaal een uur in de koelkast opstijven. Verdeel in kleine glaasjes en garneer met frambozen of gehakte nootjes. Een guilt-free dessert waar je geen genoeg van krijgt!