Pasen is voorbij, de brunch is op, en de paastakken kunnen weer worden opgeruimd. Maar wat ligt er nog wél in huis? Juist: een overkill aan paaseitjes. Melk, puur, wit, met karamel, pralinévulling of discodip – het is alsof ze zich vermenigvuldigen zodra je wegkijkt. Weggooien is natuurlijk zonde. Dus: wat maak je van die overgebleven paaseitjes? Wij zetten de lekkerste en leukste ideeën voor je op een rij.
1. Chocoladefondue deluxe
Een
girls night op de planning? Smelt een mix van paaseitjes (doe vooral ook die met vulling erbij) in een pannetje met een klein scheutje slagroom of melk. Serveer met
aardbeien, stukjes banaan, koekjes of zelfs marshmallows. Nog leuker: zet het in het midden van de tafel en dippen maar.
2. Paasei-koekjes
Koekjes bakken wordt nog leuker met een paastwist. Maak een basic koekjesdeeg (denk aan zandkoekjes), en druk in elke bol deeg een paaseitje. Bak ze zoals je normaal koekjes bakt, en voilà: je hebt feestelijke, romige koekjes met een
chocolade surprise in het midden. Bonuspunten als je verschillende smaken eitjes gebruikt.
3. Rocky road met paaseitjes
Als je nog nooit rocky road hebt gemaakt: dit is je sign dat je het moet doen. Het is makkelijk, snel en je kunt er al je overgebleven chocolade in kwijt. Smelt zo’n 300 gram pure of melkchocolade au bain-marie en meng daar doorheen alles waar je zin in hebt - of wat er nog in je kasten ligt. Denk aan mini marshmallows, stukjes biscuit, noten, gedroogd fruit en natuurlijk de grofgehakte paaseitjes. Stort het in een met bakpapier beklede schaal, laat opstijven in de koelkast en snijd in blokjes. Je vriendinnen gaan je bedanken voor dit recept.
4. Cheesecake met paasei-topping
Heb je zin om echt uit te pakken (of nog een brunch toetje goed te maken)? Maak een no-bake cheesecake met een bodem van bastogne of digestives, een romige laag van roomkaas, slagroom en suiker, en top af met grofgehakte paaseitjes. Staat prachtig op tafel én is een heerlijke manier om van die paasvoorraad af te komen.
5. Paasei-chocolademelk
Voor de lazy girls onder ons: mik een paar paaseitjes in een mok, giet daar warme melk overheen en roer tot het gesmolten is. Nog een dot slagroom erop, misschien wat cacaopoeder of kaneel... ja hoor, dit is zelfliefde in een mok.